Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

Δείτε ποιους υποψηφίους δημάρχους στηρίζει η Συμμαχία Πολιτών στην Πάφο



Τον Ακη Χρυσόμηλο για το Δήμο Πάφου, τον Μιχάλη Παυλίδη στο Δήμο Γεροσκήπου και τον νυν Δήμαρχο στην Πόλη Χρυσοχούς, Αγγελο Γεωργίου Οδυσσέως, αποφάσισε να υποστηρίξει η Συμμαχία Πολιτών στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.

Για τον Δήμο Πέγειας το Επαρχιακό Συμβούλιο Πάφου της Συμμαχίας, επιφυλάσσεται να αποφασίσει κατά το προσεχές διάστημα, αφού παρακολουθήσει εκτενέστερα και πιο σφαιρικά τις δεδομένες επιλογές.

Χθες πραγματοποιήθηκε  διευρυμένη συνεδρίαση του Επαρχιακού Συμβουλίου της Συμμαχίας Πολιτών Πάφου, υπό τον Πρόεδρο του κ. Ανδρέα Νικολαΐδη και στην Παρουσία του Α’ Αντιπροέδρου του Κινήματος κ. Δώρου Παφίτη και του Μέλους της Πολιτικής Συγκλήτου κ. Χάρη Σοφοκλέους, με κύριο θέμα τις επικείμενες Δημοτικές Εκλογές και τη στάση της Συμμαχίας Πολιτών Πάφου

Κατά τη Συνεδρίαση και αφού είχαν τεθεί επί τάπητος τα δεδομένα και οι επιλογές που είχε ενώπιον της το Κίνημα στους τέσσερις Δήμους, της επαρχίας Πάφου, ακούστηκαν  διάφορες απόψεις και κατά πλειοψηφία επικράτησε ως εισήγηση η γενική θέση αρχής όπως η Συμμαχία Πολίτων ακολουθήσει την πιο πάνω στάση για τους τρεις Δήμους της επαρχίας Πάφου.
 
Οι ανωτέρω εισηγήσεις εδράζονται σε υγιή και αντικειμενικά κριτήρια, όπως αναφέρθηκε ,  με γνώμονα την τοπική αυτοδιοίκηση, το έργο και τις ικανότητες ενός εκάστου εκ των υποψηφίων. 

Κατά τη συνεδρίαση είχε ακουστεί και τεθεί επί τάπητος και η άποψη για υιοθέτηση κατά βούληση στήριξης ιδιαίτερα αναφορικά με τον Δήμο Γεροσκήπου όπου παρουσιάστηκαν θετικές απόψεις για τους δυο επικρατέστερους υποψηφίους (Μ. Παυλίδη και Γ. Μαλλουρίδη). 

Επίσης είχαν εκφραστεί έντονες απόψεις αναφορικά με τον νυν Δήμαρχο Πάφου, του οποίου η υποψηφιότητα δεν φαίνεται να αποτελεί επιλογή για τη Συμμαχία Πολιτών, ένεκα πρωτίστως του χάσματος που προκύπτει ανάμεσα στις θέσεις, τη γενική φιλοσοφία και το όραμα του κινήματος για την τοπική αυτοδιοίκηση και της γενικότερης πολιτικής σπουδής που ακολουθεί ο κ. Φαίδωνος, όπως αναφέρθηκε.

Η εισήγηση/πρόταση του Επαρχιακού Συμβουλίου, αναμένεται να τύχει της επικύρωσης των Κεντρικών Συλλογικών Οργάνων του κόμματος, τα οποία παρεμπιπτόντως έχουν λάβει την απόφαση να αποδεχτούν χωρίς παρεμβάσεις ή αλλοιώσεις τις αποφάσεις των Επαρχιακών Συμβουλίων.



κυπε