Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017

Κύπρος. Βροχές και καταιγίδες από το μεσημέρι και μετά



Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.


Σήμερα ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και ενδεχόμενο μεμονωμένης καταιγίδας, κυρίως από το μεσημέρι και μετά.
Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους αναμένεται να πέσουν χιόνια. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, 3 μποφόρ για να καταστούν μέχρι το μεσημέρι, νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 16 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 18 βαθμούς στα παράλια και στους 6 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.



Απόψε ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος με ενδεχόμενο να σημειωθούν μεμονωμένες βροχές, κυρίως στα παράλια. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 6 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 8 στα παράλια και στους μηδέν βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.



Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα μερικώς συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και ενδεχόμενο μεμονωμένης καταιγίδας. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους αναμένεται να πέσουν χιόνια.



Το Σαββατοκυρίακο ο καιρός θα είναι γενικά κυρίως αίθριος.


Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή την Παρασκευή και το Σάββατο ενώ την Κυριακή αναμένεται να σημειώσει μικρή άνοδο.