Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

Ξεσηκώνονται τα κέντρα αναψυχής. Προέκυψε πρόβλημα με τα ωράρια μετάδοσης μουσικής



Ο πρόεδρος της Παγκύπριας Ομοσπονδίας  Συνδέσμου  Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής  Φύτος Θρασυβούλου ανέφερε στο ΚΥΠΕ πως με την τροποποίηση της Νομοθεσίας από την 1η Ιανουαρίου του 2017 τα Κέντρα αναψυχής είναι σε αβεβαιότητα όσον αφορά την μετάδοση μουσικής.


Ο κ. Θρασυβούλου ανέφερε πως μετά από καταγγελία της Επιτρόπου και γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα δεν υπάρχει η δυνατότητα πλέον οι εκάστοτε Έπαρχοι να παρατείνουν την άδεια μουσικής στα Κέντρα Αναψυχής. 

Η άδεια λειτουργίας των Κέντρων Αναψυχής όπως επεξήγησε είναι μέχρι η ώρα 2:30 ή 3:00 ενώ δεν υπάρχει παράταση μουσικής σε μια Κύπρο all inclusive που οι επισκέπτες διακινούνται μετά τα μεσάνυχτα που σταματούν να απολαμβάνουν δωρεάν μουσική  και ποτό στις ξενοδοχειακές μονάδες κλειστού τύπου   

Μια νομοθεσία η οποία μπαίνει σε εφαρμογή χωρίς να είναι έτοιμοι οι κανονισμοί δεν μπορεί να λειτουργήσει, συμπλήρωσε

Οκ.  Θρασυβούλου σημείωσε πως αποτελεί αναγκαιότητα η εφαρμογή της προηγούμενης νομοθεσίας χωρίς ωστόσο να δημιουργείται οχληρία μέχρι την καταγραφή των κανονισμών και της σωστής λειτουργίας της υφιστάμενης νομοθεσίας  . 

Ακολούθως ο πρόεδρος του ΟΣΙΚΑ   ανέφερε πως σε έκτακτη Γενική συνέλευση οδηγείται η Ομοσπονδία Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής στην έναρξη της νέας τουριστικής περιόδου αφού φαίνεται να αντιμετωπίζουν προβλήματα με την εξεύρεση του προσωπικού.

Ο κ. Θρασυβούλου  ανέφερε πως προτεραιότητα  των ξενοδοχείων όσο και των επιχειρήσεων της επισιτιστικής βιομηχανίας  είναι η εργοδότηση Κυπρίων οι οποίοι ωστόσο ακόμη και κάποιοι λίγοι που ενδιαφέρονται είναι χωρίς καμία εμπειρία 



κυπε