Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

Δύο χρόνια φυλακή με αναστολή αρχιλοχίας της ΥΚΑΝ



Ποινή φυλάκισης δύο χρόνων με τριετή αναστολή επέβαλε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας στον αρχιλοχία της ΥΚΑΝ Λάρνακας Ανδρέα Βρυώνη, ο οποίος βρέθηκε ένοχος στις κατηγορίες του δεκασμού και της δωροληψίας.


Τα αδικήματα διαπράχθηκαν το 2012 και το 2013 και ο αστυνομικός κρίθηκε ένοχος σε εννέα από τις συνολικά 26 κατηγορίες τις οποίες αντιμετώπιζε. Ο Βρυώνης βρέθηκε ένοχος ότι το 2012 απαίτησε ποσό πέραν των 10 χιλιάδων ευρώ από πρόσωπο το οποίο, στις 17 Μαρτίου 2012 είχε συλληφθεί στο δρόμο Λάρνακας - Αλεθρικού με 1,5 κιλά κοκαϊνης στην κατοχή του, με αντάλλαγμα να τον βοηθήσει να απαλλαγεί από τις κατηγορίες.

Σύμφωνα με την απόφαση του Δικαστηρίου, κατά την ακροαματική διαδικασία αποκαλύφθηκε ότι ποσό 10 χιλιάδων ευρώ είχε κατατεθεί σε λογαριασμό της κόρης του Βρυώνη ο οποίος υποστήριξε ότι τα χρήματα είχαν κατατεθεί στο λογαριασμό της κόρης του ως προκαταβολή από τον εργοδότη της, ισχυρισμός που απορρίφθηκε από το Δικαστήριο.

Εξάλλου το Δικαστήριο αποφάνθηκε ότι σε δύο άλλες περιπτώσεις, το ίδιο πρόσωπο έδωσε ποσό πέραν των χιλίων ευρώ στη θυγατέρα του κατηγορουμένου για σκοπούς χειρουργικής επέμβασης και ποσό 400 ευρώ στην άλλη θυγατέρα του Βρυώνη για αγορά αεροπορικού εισιτηρίου.

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας ανέστειλε την ποινή, λαμβάνοντας μεταξύ άλλων υπόψη ως μετριαστικό παράγοντα συστατική επιστολή του διοικητή της ΥΚΑΝ ο οποίος τον χαρακτηρίζει «καλό αστυνομικό και άριστο συνεργάτη». Εναντίον του Βρυώνη, ο οποίος παραμένει σε διαθεσιμότητα, εκκρεμεί πειθαρχική υπόθεση για τα ίδια αδικήματα.



κυπε