Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017

Δείτε την ανακοίνωση του Ρ. Ερωτοκρίτου



Με τη φυλάκισή του ολοκληρώθηκε, όπως είχε σχεδιαστεί, το χρονικό του «προαναγγελθέντος θανάτου» του, με παραθεσμικό τρόπο, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο τέως Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας, Ρίκκος Ερωτοκρίτου, λέγοντας ότι θα αποτανθεί σε άλλα δικαστήρια, εντός και εκτός Κύπρου.


Η κοινωνία, ανεξάρτητα από την απόφαση του δικαστηρίου, είμαι βέβαιος, ότι ξέρει την αλήθεια, όπως και ξέρει, σε ποια πλευρά βρίσκεται το δίκαιο και το άδικο, προσθέτει ο κ. Ερωτοκρίτου υποστηρίζοντας ότι όλο αυτό οργανώθηκε από το 2015, “από το γνωστό παραθεσμικό κύκλωμα της πρωτεύουσας, που θέλει να άρχει, με κάθε διαβρωτικό τρόπο, πάνω, και μέσα, σε κάθε αρχή και εξουσία, ανεξαίρετα, χειραγωγώντας την”.

Αυτό το "παραθεσμικό κύκλωμα", αναφέρει ο Ρίκος Ερωτοκρίτου, έχει περισσότερο από μια συνιστώσες. “Συγκεκριμένους πολιτικούς με ευτελή ρεβανσιστικά, κίνητρα, αριθμό μεγαλοδικηγόρων, συγκεκριμένη τράπεζα, με το νομικό της σύμβουλο, και λίγους ευτυχώς, αγορασμένους δημοσιογράφους, του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου, που σιτίζονται από το κύκλωμα, μηνιαία και αφορολόγητα, για να το συγκαλύπτουν”.

Ο ιθύνων νους, σύμφωνα με την ανακοίνωση του κ. Ερωτοκρίτου αυτού του συστήματος, είναι κάποιοι, που φορούν “θεσμικά κοστούμια” όπως γράφει. Και που νομίζουν αφελώς, προσθέτει, ότι η ιδιότητα τους αυτή, θα μπορεί να συγκαλύπτει για πάντα τις αυθαιρεσίες και τις καταχρήσεις του κυκλώματος, εις βάρος των πολιτών και της κοινωνίας. “Όπως το έπραξαν στην περίπτωση μου”.

Γιατί, γράφει, “ως ουρανοκατέβατοι, από το πουθενά, στη γενικότερη δημόσια ζωή, αγνοούν το βασικό τρίπτυχο του Αγάθωνα, που ανάμεσα στα άλλα λέει, για κάτι τύπους σαν και αυτούς« ..ουκ αεί άρχει…». Ότι δηλαδή δεν θα άρχουν για πάντα. Είτε αιρετοί, είτε διορισμένοι, έχουν ημερομηνία λήξης”.

Ο κ. Ερωτοκρίτου αναφέρει ότι άκουσε και μελέτησε προσεκτικά την απόφαση του τριμελούς Κακουργιοδικείου λέγοντας ότι θεωρεί πως του επιτρέπεται, “λόγω της στοιχειώδους ευφυΐας, που πιστεύω ότι ακόμα μου αναγνωρίζει, να υπενθυμίσω το αυτονόητο, γνωστό από τα μαθητικά μας χρόνια, όταν διδασκόμαστε τον Πλάτωνα. « …πάσα επιστήμη, χωριζομένη δικαιοσύνης και της άλλης αρετής, πανουργία, και ου σοφία, φαίνεται..»”.

“Θα τα πούμε ξανά με τους «παραθεσμικούς», σε άλλα δικαστήρια, εντός και εκτός Κύπρου”. Μέχρι τότε, καταλήγει, εύχεται όσοι οργάνωσαν και εκτέλεσαν όλα τα πιο πάνω εις βάρος του να κοιμούνται ήσυχοι, τα βράδια, με τη συνείδησή τους.



ΚΥΠΕ