Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017

Οι μαθητές κάνουν κατασκευές από μακαρόνια και ζαχαρωτά



50 μαθητές και 8 καθηγητές συμμετέχουν στο Twinning Project με τίτλο “Μath Magic between Sister Cities” από τα σχολεία του Λυκείου Αγίου Νεοφύτου στη Πάφο και των Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων Θεοδωροπούλου στα Χανιά. Η όλη προσπάθεια επικεντρώνεται σε κατασκευές από μακαρόνι και ζαχαρωτά. 


Μιλώντας στο ΚΥΠΕ ο Μαθηματικός Γιώργος Παρισινός ανέφερε πως ο Δήμος Πάφου έχει ήδη διδυμοποιηθεί με το Δήμο Χανίων και τα δύο σχολεία έχουν συνεργαστεί στο παρελθόν σε project  στο πλαίσιο του Erasmus + Bασική Δράση 2.

Ο κ.Παρισινός είπε πως βασικός στόχος του project  είναι η υλοποίηση μαθηματικών δραστηριοτήτων και η χρήση μαθηματικών εφαρμογών στη καθημερινή μας ζωή. 

=Επιπρόσθετα , οι μαθητές είπε ο κ. Παρισινός, θα έχουν την ευκαιρία να δουλέψουν σε ομάδες και να αναπτύξουν τις μαθηματικές τους ικανότητες, τις δεξιότητες επικοινωνίας, τις ψηφιακές τους γνώσεις. Θα έχουν την ευκαιρία σημείωσε, να βελτιώσουν την Ευρωπαϊκή τους ταυτότητα και την ψηφιακή τους πολιτότητα.  

Από την πλευρά του ο επίσης Μαθηματικός καθηγητής Πέτρος Γεωργιάδης ανέφερε στο ΚΥΠΕ πως στα πλαίσια της διακρατικής συνάντησης στην Κύπρο οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο της Κάτω Πάφου, να παρακολουθήσουν τη θεατρική παράσταση του σχολείου, να επισκεφτούν τη Λεμεσό, να επισκεφτούν τις Πλάτρες και να περπατήσουν στο μονοπάτι Καληδονιών.

Η διάδοση των αποτελεσμάτων σημείωσε, θα γίνει στη πλατφόρμα του eTwinning  σε τοπικές εφημερίδες, και στη σχολική ιστοσελίδα. Επιπλέον θα αναρτηθεί πινακίδα στο σχολείου με διάφορες πληροφορίες, υλικό που θα έχει παραχθεί και φωτογραφίες από τις δραστηριότητες που θα υλοποιηθούν.

Εξάλλου σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ η Κωνσταντίνα Κωνσταντίνου μαθήτρια του Λυκείου Αγίου Νεοφύτου ανέφερε πως η εκδήλωση εντάσσεται στα πλαίσια των Μαθηματικών . Σκοπός είπε είναι η αδερφοποίηση των δύο σχολείων, να έρθουν πιο κοντά και να μάθουν να συνεργάζονται και φυσικά,όπως είπε, να βάλουν το μυαλό τους λίγο να δουλέψει.

Η Εύα Φραντζεσκάκη μαθήτρια από τα Χανιά μιλώντας στο ΚΥΠΕ είπε η κατασκευή του ψηλού πύργου ήταν δύσκολη .Εξέφρασε μάλιστα την ικανοποίηση της από την συνεργασία των δύο σχολείων στο πλαίσιο του   Erasmus + Bασική Δράση 2 αλλά και για την ενημέρωση που έτυχε σε σχέση με την κουλτούρα της Κύπρου.

Η Πατρικάκη Νίκη καθηγήτρια από τα Χανιά ανέφερε πως τα παιδιά παίζουν μέσα από τα παιχνίδια με στόχο την αλληλεπίδραση ανάμεσα  στους δύο πολιτισμούς



kype