Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017

Μεγάλη επιτυχία για την Κύπρο χαρακτήρισε το Ινστιτούτο Κύπρου ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου


Μεγάλη επιτυχία για την Κύπρο χαρακτήρισε το Ινστιτούτο Κύπρου ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, στη διάρκεια επίσκεψης αντιπροσωπείας του κόμματος στο ΙΚυ.
Πρόκειται για ένα κρυμμένο κυπριακό θησαυρό, που εργοδοτεί μεγάλο αριθμό επιστημόνων, οι πλείστοι κάτοχοι διδακτορικών και αντιπροσωπεύει την Κύπρο της επιτυχίας με το κατά άτομο κονδύλι που πήραν από ευρωπαϊκά προγράμματα να είναι 13 φορές παραπάνω από αυτά που παίρνει ο μέσος όρος των Ευρωπαίων επιστημόνων, επισήμανε ο κ. Νεοφύτου.

Καλωσορίζοντάς τον κ. Νεοφύτου, ο Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Συμβουλίου Επιτρόπων του Ινστιτούτου Κύπρου Δρ. Ανδρέας Πίττας ανέφερε ότι το Ινστιτούτο Κύπρου είναι ένα πρωτοποριακό ίδρυμα σε θέματα έρευνας και καινοτομίας, με διεθνείς συνεργασίες με κορυφαία ιδρύματα του εξωτερικού στους ερευνητικούς τομείς ενδιαφέροντος του, αλλά και με σημαντικές διακρίσεις στα 10 χρόνια της λειτουργίας του.
Ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Κύπρου Καθηγητής Κώστας Ν. Παπανικόλας ενημέρωσε τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ, τους βουλευτές και τα στελέχη του κόμματος για τις δραστηριότητες του ΙΚυ και τους ξενάγησε στα εργαστήρια και τις πρωτοποριακές ερευνητικές εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου. «Θεωρούμε επιτυχία το να έχουμε τους ηγέτες της πολιτικής μας ζωής και του ευρύτερου κυβερνητικού σχηματισμού, να είναι ενημερωμένοι για τις ευκαιρίες που τόσο στην εκπαίδευση, στην έρευνα, αλλά και στην καινοτομία, τα ιδρύματα σαν το Ινστιτούτο Κύπρου έχουν την ευκαιρία να προσφέρουν στο τόπο που τόσο γενναιόδωρα τα υποστηρίζει», υπογράμμισε ο κ. Παπανικόλας.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ έδωσε συγχαρητήρια στους Επιτρόπους, ηγεσία και επιστήμονες του ΙΚυ και δήλωσε εντυπωσιασμένος από τις εγκαταστάσεις και τα ερευνητικά επιτεύγματα του. Τον κ. Νεοφύτου συνόδευαν οι βουλευτές Νίκος Νουρής και Δημήτρης Δημητρίου, ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Πρόδρομος Προδρόμου και η αναπληρώτρια εκπρόσωπος τύπου Σταυριάνα Κοφτερός.