Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017

Σε Αθήνα και Δ. Σαλαμίνας ο Παφίτης μουσικοσυνθέτης Α. Αρτέμης


Δύο ξεχωριστές βραδινές παραστάσεις έδωσε ο Παφίτης μουσικοσυνθέτης Ανδρέας Α.Αρτέμης στην Αθήνα και στο Δημαρχείο Σαλαμίνας Αττικής.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η   πρώτη έγινε στη μουσική σκηνή του Cabaret Voltaire  στο Μεταξουργείο στην Αθήνα με τη παράσταση «Νυχτερινοί Μονόλογοι-αυτοτελείς μουσικοποιητικές ιστορίες», παρουσιάζοντας στο Αθηναϊκό κοινό τους  μελοποιημένους από τον ίδιο μεσοπολεμικούς ποιητές  (1930) Ελλάδας και Κύπρου.
Ακολούθως η δεύτερη παράσταση έγινε , στο Δημοτικό Θέατρο «Δημήτρης Μπόγρης» του Δημαρχείου  Σαλαμίνας Αττικής ,στο πλαίσιο της οποίας  παρουσίασε μελοποιημένο από τον ίδιο Νίκο Καζαντζάκη με αποσπάσματα από τις «Τερτσίνες» και «Ασκητική».
Αφορμή  είναι η συμπλήρωση 60 χρόνων από το θάνατο του μεγάλου συγγραφέα
.Διοργανωτές ήσαν ο Πολιτιστικός Οργανισμός «το καφενείο των ιδεών Σαλαμίνας», «το πολιτιστικό Κύτταρο Σαλαμίνας» με τη στήριξη του Όμιλου UNESCO Πειραιώς και Νήσων.
Σημειώνεται πως ο μουσικοσυνθέτης και ερμηνευτής Ανδρέας Αρτέμης ασχολείται εδώ και πολλά χρόνια με την Λόγια μουσική. Απαριθμεί ένα μεγάλο αριθμό εμφανίσεων στον Κυπριακό και Ελλαδικό χώρο και στο εξωτερικό με δικές του συνθέσεις είτε ερμηνεύοντας άλλων συνθετών έργα ως Σολίστας σε εκδηλώσεις- ρεσιτάλ ερμηνείας , με στόχο πάντα την ανάδειξη της μελοποιημένης ποίησης.Έχει δώσει συναυλίες και παραστάσεις με δικές του συνθέσεις είτε ερμηνεύοντας άλλων συνθετών έργα ως Σολίστας και έχει εκδώσει ποιητικά βιβλία σε Κύπρο και Ελλάδα.