Σάββατο 12 Μαΐου 2018

Πέντε μέρες στο κελί οι δύο γιατροί για το θάνατο του 10χρονου

Την πενθήμερη κράτηση των δύο γιατρών που συνελήφθησαν σχετικά με τη διερευνώμενη υπόθεση θανάτου του 10χρονου Σταύρου Γιωργαλλή διέταξε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας το πρωί του Σαββάτου (12/5).

Όπως λέχθηκε ενώπιον του Δικαστηρίου από την Αστυνομία στο πλαίσιο των ερευνών της αναμένεται να ληφθούν ακόμη 18 καταθέσεις. Κατά την σύλληψή τους ο 63χρονος ανέφερε ότι δεν έχει να πει τίποτα ενώ ο 37χρονος είπε ότι είναι απαράδεκτο.
Να θυμίσουμε ότι στη σύλληψη δύο γιατρών του τμήματος Πρώτων Βοηθειών του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας, οι οποίοι θεωρούνται ύποπτοι για τον αδόκητο χαμό του 10χρονου μαθητή, ο οποίος τραυματίστηκε ενώ έπαιζε καλαθόσφαιρα στο σχολείο, προχώρησε τα ξημερώματα η Αστυνομία.
Πρόκειται για δύο γιατρούς ηλικίας 37 και 65 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν δυνάμει δικαστικών ενταλμάτων, για διευκόλυνση των ανακρίσεων, σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση πρόκλησης θανάτου λόγω αλόγιστης και απερίσκεπτης πράξης. 
Να θυμίσουμε ότι το άτυχο αγγελούδι, είχε διακομιστεί στο Γενικό Νοσοκομείο της Λάρνακας, εξετάστηκε και του δόθηκε εξιτήριο. Συνέχισε να αισθάνεται αδιαθεσία, με αποτέλεσμα να διακομισθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας. Λίγο αργότερα εξέπνευσε.
Τραγική φιγούρα η μητέρα του δεκάχρονου μαθητή η οποία επιρρίπτει ευθύνες στους γιατρούς του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας και καταγγέλλει ότι εάν το παιδί της υποβαλλόταν σε αξονική τομογραφία από την αρχή δεν θα πέθαινε.
Εξάλλου στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας έσπευσε ο Υπουργός Παιδείας, Κώστας Χαμπιαούρης και επιβεβαίωσε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη δύο έρευνες, μία από το Υπουργείο Παιδείας και μία από το Υπουργείο Υγείας.
Η νενομισμένη νεκροτομή επί της σωρού του άτυχου 10χρονου  θα διενεργηθεί στις 9:00 από τον ιατροδικαστή Σοφοκλή Σοφοκλέους.