Κυριακή, 6 Μαΐου 2018

Βίασαν 16χρονη στην Ινδία και μετά την έκαψαν ζωντανήΤον κύριο ύποπτο για την υπόθεση ομαδικού βιασμού στο κρατίδιο Τζάρχαντ και δολοφονίας μιας έφηβης, που βρήκε τέλος με τραγικό τρόπο ανακοίνωσε ότι συνέλαβε η αστυνομία της Ινδίας, με τα θύματα βιασμών στη χώρα να αυξάνονται επικίνδυνα το τελευταίο διάστημα. 


Σύμφωνα με την αστυνομία, ο Ντανού Μπουιγιάν και οι συνεργοί του κατηγορούνται ότι βίασαν μια 16χρονη την Παρασκευή, όσο οι γονείς της έλειπαν σε ένα γάμο και στη συνέχεια την έκαψαν ζωντανή. 

Οι δράστες έκαψαν ζωντανή την κοπέλα όταν οι γονείς της προσέφυγαν στο συμβούλιο των δημογερόντων του χωριού για να διαμαρτυρηθούν για τον βιασμό της. Η ποινή που επέβαλαν οι δημογέροντες στους δράστες ήταν μάλλον «χάδι» αφού τους καταδίκασαν σε 100 κοιλιακούς (!) και πρόστιμο 50.000 ρουπίες (περίπου 700 ευρώ).

Όμως, παρ' όλα αυτά, οι δράστες εξοργίστηκαν από την ποινή, ξυλοκόπησαν τους γονείς της, ενώ στη συνέχεια προχώρησαν στην απαγωγή της κοπέλας και την έκαψαν ζωντανή. 

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι συνέλαβε 15 από τους 18 συνολικά υπόπτους που θέλει να ανακρίνει σχετικά με την υπόθεση και ότι ο Μπουιγιάν συνελήφθη στο σπίτι ενός συγγενούς του όπου κρυβόταν.

Το θύμα και ο φερόμενος δράστης φαίνεται ότι γνωρίζονταν, όπως δήλωσε στο AFP ο γενικός επιθεωρητής της αστυνομίας Σαμπού Τακούρ.

Στην Ινδία, τα τοπικά συμβούλια πολλές φορές αναλαμβάνουν το ρόλο δικαστή, καθώς το δικαστικό σύστημα είναι αργό και πανάκριβο για τις φτωχότερες οικογένειες. Μολονότι οι αποφάσεις τους δεν έχουν νομική ισχύ, η επιρροή τους στις αγροτικές κοινότητες παραμένει σημαντική.Παρότι η νομοθεσία που αφορά τους βιασμούς στην Ινδία άλλαξε και οι ποινές έχουν γίνει πολύ πιο αυστηρές, την τελευταία περίοδο έχουν καταγγελθεί αλλεπάλληλες σεξουαλικές επιθέσεις

Περίπου 40.000 βιασμοί καταγγέλθηκαν στην Ινδία το 2016 αλλά εκτιμάται ότι ο αριθμός είναι στην πραγματικότητα πολύ μεγαλύτερος, αφού πολλά θύματα φοβούνται να αποκαλύψουν τι τους συνέβη.https://www.protothema.gr/world/article/784969/india-sunelifthi-o-kurios-upoptos-gia-to-viasmo-16hronis-pou-tin-ekapsan-zodani/