Παρασκευή 4 Μαΐου 2018

Ο 33χρονος παραδέχτηκε πως διέπραξε το διπλό φονικό στο Στρόβολο

Ο 33χρονος κρατούμενος Λοΐζος Τζωνής, με γραπτή κατάθεσή του στην Αστυνομία, παραδέχθηκε ότι αυτός διέπραξε τη στυγερή δολοφονία του Γιώργου Χατζηγεωργίου και της συζύγου του Ντίνας Σεργίου, στις 19 Απριλίου.
Αυτό ανέφερε σήμερα στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας ο επικεφαλής των ανακρίσεων.

Το Δικαστήριο ανανέωσε για άλλες οκτώ μέρες το διάταγμα κράτησης του 33χρονου, ο οποίος σήμερα συνοδευόταν από δικηγόρο.
Ο επικεφαλής των ανακρίσεων ανέφερε ότι τα τρία άλλα πρόσωπα που κρατούνται για την υπόθεση υπέδειξαν τον 33χρονο ως τον δράστη της δολοφονίας. Οι άλλοι κρατούμενοι είναι ο ετεροθαλής αδελφός και η φίλη του 33χρονου και ένας 22χρονος.
Στο Δικαστήριο έγινε επίσης γνωστό ότι δεν έχει εντοπιστεί το πορτοφόλι του Χατζηγεωργίου και αναζητείται, ενώ είναι άγνωστο τι έχει κλαπεί από την οικία του ζεύγους, σύμφωνα με τον ανακριτή.
Σημειώνεται ότι σήμερα ο 33χρονος εκπροσωπήθηκε για πρώτη φορά από δικηγόρο. Ο δικηγόρος του 33χρονου ανέφερε ότι δεν φέρει ένσταση και ζήτησε όπως έχει στην κατοχή του απλώς τα εντάλματα σύλληψης του υπόπτου.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, θα γίνει άρση των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων του 33χρονου, πριν και μετά το έγκλημα, ενώ θα πραγματοποιηθεί αναπαράσταση με την υπόδειξη σκηνών του εγκλήματος.
Επίσης, αναμένονται τα αποτελέσματα επιστημονικών εξετάσεων, έχουν ληφθεί μέχρι στιγμής 186 καταθέσεις, ενώ εκκρεμούν περίπου άλλες 50.

Οδεύουμε προς πλήρη εξιχνίαση της υπόθεσης, δήλωσε ο Αρχηγός της Αστυνομίας Ζαχαρίας Χρυσοστόμου, αναφορικά με την υπόθεση της δολοφονίας ζεύγους στον Στρόβολο.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφους, στο περιθώριο της συνάντησής του με τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, τόνισε ότι αποφεύγει πάντα να αναφερθεί στο περιεχόμενο του ανακριτικού έργου, το οποίο συνεχίζεται με ταχύτατους ρυθμούς.

«Εκείνο που μπορώ να σας πω, είναι ότι το ανακριτικό έργο, συνεχίζει με ταχύτατους ρυθμούς και ότι οδεύουμε προς πλήρη εξιχνίαση της υπόθεσης. Κι αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό και δεν πρέπει να το προσπερνάμε», ανέφερε ο κ. Χρυσοστόμου.