Δευτέρα 7 Μαΐου 2018

Στην Πάφο αναζητούν τους δράστες της αιματηρής επίθεσης εναντίον αστυνομικών στον Ύψωνα

Εκτεταμένες έρευνες διεξάγει η Αστυνομία Πάφου συνδράμοντας στις προσπάθειες της αστυνομικής διεύθυνσης Λεμεσού για εντοπισμό των δραστών της επίθεσης με αυτόματο όπλο κατά μελών της Αστυνομίας στην περιοχή του Ύψωνα.

Σύμφωνα με την Αστυνομία έρευνες διεξήχθησαν και σε σπίτια και υποστατικά προσώπων που εμπλέκονται άμεσα ή έμμεσα στο επεισόδιο ενώ ερευνήθηκε και το διαμέρισμα στο οποίο διαμένει η Σλοβάκα ηλικίας 33 ετών η οποία είχε προχωρήσει στην ενοικίαση του οχήματος στο οποίο επέβαιναν οι δράστες.
Από περαιτέρω εξετάσεις που έγιναν διαπιστώθηκε, ότι το αυτοκίνητο είχε ενοικιαστεί στην Πάφο, σε γυναίκα ηλικίας 33 ετών, η οποία και συνελήφθη βάσει δικαστικού εντάλματος.
Η 33χρονη που διαμένει μόνιμα στην Πάφο διατηρεί σχέση με 39χρονο ομογενή που συνελήφθη επ' αυτοφόρω το βράδυ του Σαββάτου όταν επιχείρησε να διαρρήξει διαμέρισμα στην Χλώρακα. Ο 39χρονος που τελεί υπό τριήμερη κράτηση φέρεται να σχετίζεται με τα πρόσωπα που επέβαιναν στο όχημα.
Πριν τη σύλληψη του επιτέθηκε μάλιστα με ξύλο και κτύπησε μέλος της Αστυνομίας ενώ στην κατοχή του εντοπίστηκαν διάφορα αντικείμενα.
Η γυναίκα παραδέχεται ότι τους παραχώρησε το όχημα χωρίς να γνωρίζει τι ακριβώς το ήθελαν.
Στο μεταξύ μόλις έγινε γνωστό ότι στο επεισόδιο του κρίσιμου τραυματισμού μέλους της Αστυνομίας εμπλέκονται πρόσωπα που κατάγονται ή που διαμένουν στην Πάφο, η Αστυνομία έστησε οδοφράγματα τόσο στον καινούργιο όσο και στον παλιό δρόμο Λεμεσού- Πάφου.
Επίσης ελέγχους διενεργεί  και στα οχήματα που  κατευθύνονται προς την Πάφο.

Πηγή: ΚΥΠΕ