Πέμπτη 10 Μαΐου 2018

Δείτε γιατί προειδοποιούν με κινητοποιήσεις οι ιδιοκτήτες των κέντρων αναψυχής

Νεόφυτος Θρασυβούλου
πρόεδρος ΟΣΙΚΑ



"Το ποτήρι ξεχείλισε. Το μόνο που μας απόμεινε είναι να βγούμε στους δρόμους για να διεκδικήσουμε την επιβίωση των επιχειρήσεών μας και των οικογενειών μας".
Με το μήνυμα αυτό η Παγκύπρια Ομοσπονδία Συνδέσμων Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής - ΟΣΙΚΑ-,  ζητεί από την υπουργό Εργασίας προσωπικό για να εργαστεί στις επιχειρήσεις των μελών της.
Ακολουθεί η επιστολή προς την υπουργό Εργασίας. 
 




Ημερομηνία 10-5-2018

Προς υπουργό Εργασίας Ζέτα Αιμιλιανίδου

Θέμα. Εδώ και τώρα συνεντεύξεις για εξεύρεση προσωπικού στα κέντρα αναψυχής

Έντιμη κυρία υπουργέ,
                                     ο κλάδος των κέντρων αναψυχής εκπέμπει SOS.  Δια της παρούσης, θα θέλαμε να σας αναφέρουμε ότι, τα κέντρα αναψυχής ανά το Παγκύπριο δεν έχουν υπαλλήλους για να εργαστούν, σε μια χρονιά που προδιαγράφεται πολύ καλή για την τουριστική μας βιομηχανία και γενικότερα, για την οικονομία του τόπου.   

Το ποτήρι ξεχείλισε. Δεν ζητούμε τίποτε από την πολιτεία παρά μόνο εργατικά χέρια για να ανεβάσουμε οικονομικά  τη χώρα μας και να ζήσουμε τις οικογένειές μας.
Έχουμε αποταθεί σε εσάς κυρία υπουργέ αλλά και στις συντεχνίες για το μεγάλο πρόβλημα του εργατικού δυναμικού αλλά χωρίς ανταπόκριση.
Το μόνο που μας απόμεινε είναι να βγούμε στους δρόμους για να διεκδικήσουμε την επιβίωση των επιχειρήσεών μας και των οικογενειών μας.

Έχουμε συναντηθεί  έγκαιρα μαζί σας στο υπουργείο Εργασίας και στην παρουσία όλων των αρμοδίων φορέων, αναλύοντας σας το πρόβλημα. Τα μέλη μας έχουν καταθέσει φόρμες στα κατά τόπους γραφεία εργασίας, ζητώντας προσωπικό. Οι μισθοί που δίνουν είναι στη βάση των συλλογικών συμβάσεων που έχουν υπογραφεί. Όλα αυτά σας έχουν αποσταλεί προσωπικά και σίγουρα τα έχετε μελετήσει.  Σας έχουμε αποστείλει επιστολές  30-3-2018, 26-4-2018 αλλά και σήμερα 10-5-2018, ζητώντας να ξεκινήσουν οι συνεντεύξεις. 
Δυστυχώς, μέχρι και τώρα που μπήκαμε για τα καλά στην τουριστική σεζόν,  δεν έχουμε κανένα αποτέλεσμα. Συνεντεύξεις για ντόπιο εργατικό δυναμικό, που υποστηρίζεται ότι υπάρχει στους ανεργιακούς καταλόγους, δεν έχουν γίνει.  Τα μέλη μας διαμαρτύρονται και ζητούν προσωπικό γιατί δεν μπορούν να εργαστούν. Πολλά από αυτά αναγκάζονται να υπολειτουργούν τις επιχειρήσεις τους.
Ζητούμε να γίνουν αύριο κιόλας συνεντεύξεις για ντόπιο εργατικό δυναμικό και αν δεν ικανοποιηθούν τα μέλη μας, να μας επιτραπεί η εργοδότηση φοιτητών. Δεν βλέπουμε άλλη λύση.

Έντιμη κυρία υπουργέ, δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο.  Τα κέντρα αναψυχής καταστρέφονται. Πρώτα μας χτύπησε η οικονομική κρίση και τώρα δεν έχουμε υπαλλήλους στα μαγαζιά μας. Θέλουμε λύση εδώ και τώρα. 

Σαν κέντρα αναψυχής δεν έχουμε επωφεληθεί από το κράτος μέσα από τα κίνητρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση για τουριστικές επιχειρήσεις, ούτε από κίνητρα της ΑΝΑΔ, ούτε από το υπουργείο σας. Έχουμε επισημάνει τόσο σε εσάς όσο και στην ΑΝΑΔ ότι τα κίνητρα δεν λειτουργούν το ίδιο στα ξενοδοχεία και στην επισιτιστική βιομηχανία, κάτι το οποίο μπορείτε εύκολα να διαπιστώσετε. 

Μας υποσχεθήκατε πως δεν θα μας αφήσετε να κλείσουμε τις επιχειρήσεις μας αλλά θα βοηθήσετε τα μέγιστα. Αυτό περιμένουμε από εσάς. Πρέπει το θέμα να κλείσει αύριο.

Πάντα στη διάθεσή σας

Φιλικά

Νεόφυτος Θρασυβούλου
Πρόεδρος ΟΣΙΚΑ



Κοινοποίηση
Πρόεδρος της Δημοκρατίας
-Γενικός διευθυντής Υπουργείου Εργασίας
-Διευθυντής τμήματος εργασίας
-Επαρχιακός διευθυντής τμήματος εργασίας Πάφου, Λευκωσίας, Λεμεσού, Λάρνακας - Αμμοχώστου
Συντεχνίες ΠΕΟ, ΣΕΚ, ΔΕΟΚ