Τρίτη 8 Μαΐου 2018

Συνελήφθη ο Ηλίας Μούζος

Εντοπίστηκε και συνελήφθη ο Ηλίας Μούζος, σύμφωνα με ανάρτηση στο twitter της αστυνομίας Κύπρου.  Στο χωριό Καπηλειό, της Επαρχίας Λεμεσού, συνελήφθη λίγο πριν από τις 12 το μεσημέρι ο Ηλίας Μούζος.

Ο Μούζος καταζητείτο από τις Αρχές από το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, μετά την αιματηρή απόπειρα κατά αστυνομικών στον Ύψωνα.


Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο 37χρονος Μούζος ανακόπηκε από μέλη της Υπηρεσίας Καταπολέμησης Ναρκωτικών σε σημείο μεταξύ των χωριών Καπηλειού και Λάνιας της Επαρχίας Λεμεσού. Συγκεκριμένα εντοπίστηκε από περίπολο της ΥΚΑΝ, καταδιώχθηκε και ακολούθως ακινητοποιήθηκε αφού ενεπλάκη και σε τροχαίο ατύχημα.  Σύμφωνα με την Αστυνομία, μέλη της δύναμης, που διεξήγαγαν έρευνες για τον εντοπισμό του, ανέκοψαν το όχημά του και τον συνέλαβαν.

Για την υπόθεση τελούν υπό κράτηση άλλα τρία πρόσωπα. Ο 31χρονος Βουλής, ο 35χρονος από τη Βουλγαρία και η 35χρονη από τη Σλοβακία.


Νεότερα στοιχεία
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το όχημα του Μούζου αναγνωρίστηκε από τους αστυνομικούς. Τότε ο Μούζος ανέπτυξε ταχύτητα και συγκρούστηκε με διερχόμενο όχημα πολιτών.
Στη σκηνή μετέβησαν άμεσα ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας. Ο Μούζος παραμένει στη σκηνή φρουρούμενος και ελαφρά τραυματισμένος.

Ο Μούζος θα διακομιστεί στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού. Στο αυτοκίνητο μαζί του βρισκόταν η πρώην γυναίκα του.

Μόλις ο Μούζος αντιλήφθηκε την παρουσία των αστυνομικών επιχείρησε να διαφύγει κατευθυνόμενος προς τα νότια. Ακολούθησε καταδίωξη και σε κάποιο σημείο του δρόμου, όπου πραγματοποιούνται οδικά έργα και η μία λωρίδα είναι κλειστή, ο 38χρονος ανέπτυξε ιλιγγιώδη ταχύτητα. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να συγκρουστεί διαδοχικά με δύο οχήματα πολιτών και το όχημα του να ακινητοποιηθεί και να συλληφθεί. Από τα τροχαία ατυχήματα ο 38χρονος τραυματίστηκε ελαφρά. Ελαφρά τραυματίστηκαν και οι πολίτες.

«Παρέλειψε να σταματήσει στο σήμα του αστυνομικών στη συνέχεια ενεπλάκη σε ατύχημα με δυο αυτοκίνητα πολιτών με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθεί. Από το δυστύχημα τραυματίστηκαν ελαφρά τόσο ο Ηλίας Μούζος όσο και δυο πολίτες ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων. Στο αυτοκίνητο βρισκόταν μαζί με μια γυναίκα η οποία από τις πρώτες εξετάσεις που έχει κάνει η αστυνομία φαίνεται να είναι η πρώην σύζυγος τους η οποία είναι ηλικίας 26 ετών», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κύριος Σωτηριάδης.