Πέμπτη 17 Μαΐου 2018

«Όραμά μου η Κύπρος της Ποιότητας»


Νεόφυτος Θρασυβούλου
Πρόεδρος ΟΣΙΚΑ

Στο όραμά του για τον τουρισμό στην Πάφο, στη συνεργασία του ΣΙΚΑΠ με τους φορείς του τουρισμού, στα προβλήματα του τουρισμού στην Πάφο, στη συνεργασία που υπάρχει με τις τοπικές αρχές, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, σε συνέντευξή του ο πρόεδρος της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής –ΟΣΙΚΑ -  Νεόφυτος Θρασυβούλου.




1. Ποιο είναι το όραμά σας για τον τουρισμό στην Επαρχία μας;
Ο τουρισμός   είναι αυτός που έδωσε φτερά στη Κυπριακή Δημοκρατία μετά ο 1974.  Είναι αυτός που έδωσε και δίνει πνοή στη οικονομία μας μετά την τελειωτική   οικονομική καταστροφή που πέρασε ο τόπος μας.   Γι’ αυτό πρέπει να γυρίσουμε το ποτάμι πίσω με θυσίες από όλους.  ΟΡΑΜΑ ΜΟΥ Η ΚΥΠΡΟΣ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ (μόνο η ποιότητα δεν έχει ανταγωνιστές.)

2. Με ποιο τρόπο ο δική σας σύνδεσμος συμβάλλει στην ανάπτυξη του τουρισμού στην επαρχία μας.
 Ο ΣΙΚΑΠ  από ο 1985 πάντα πρώτος με συμμετοχή σε όλα α κέντρα  λήψης  αποφάσεων για τον  τουρισμό και με συνεχή  ενημέρωση και εκπαίδευση των μελών του. Έχει αποδείξει  ότι οι  θέσεις και απόψεις έχουν γερά θεμέλια και δικαιώνεται  καθημερινά.
3. Υπάρχει συνεργασία μεταξύ των φορέων τουρισμού και σε ποιο βαθμό;
Τα  τελευταία χρόνια με την στάση του ΣΙΚΑΠ για τα Ξενοδοχεία κλειστού τύπου και αποφυγή πολλών φορέων να αγγίξουν  αυτό το ευαίσθητο  θέμα για την βιωσιμότητα των κέντρων αναψυχής,  είχαμε σαν διακόψει σαν σύνδεσμος  την συμμετοχή μας σε  διαφόρους φορείς ,αλλά η παρουσία μας και η διεκδίκηση των θέσεων  και των απόψεων μας χωρίς μισθολόγια, ήταν πάντα στην επιφάνια.

4. Ποια είναι τα κυριότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τουριστικός τομέας στην Πάφο κατά την άποψή σας και πώς θα μπορούσαν αν ξεπεραστούν;
 Η Πάφος θέλει Πάθος. Πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι είμαστε μια καθαρά τουριστική πόλης . Διεύρυνση της τουριστικής περιόδου,  εξεύρεση,  εκπαίδευση και κατάρτιση εργατικού δυναμικού για μακροχρόνια εργασία και όχι περιστασιακά.  Ποιότητα, Καθαριότητα, ενημέρωση.

5. Είστε ικανοποιημένος από τις προσπάθειες που γίνονται για την επέκταση της τουριστικής περιόδου;
 Εδώ να συγχαρώ αυτούς που πρωτοστάτησαν στην ελευθεροποίηση  των πτήσεων και απελευθέρωση των αιθέρων που ήταν διαχρονικό μας αίτημα και ευελπιστώ να γίνει και διασύνδεση με πτήσεις χαμηλού κόστους την χειμερινή περίοδο από Σκανδιναβικές Χώρες. Η  Πάφος ήταν ανοικτή από 20 Φεβρουαρίου   μέχρι 7 του Δεκέμβρη  και αυτός πρέπει να είναι ο στόχος.

6. Είστε ικανοποιημένος από τον βαθμό συνεργασίας με τις τοπικές αρχές εάν υπάρχει;
 Η συνεργασία με τις τοπικές αρχές  είναι άψογες (Αστυνομία, Έπαρχο, Γραφείο Εργασίας  Πυροσβεστική, Υγειονομικές υπηρεσίες    Δήμους . )Με το Δήμο της Πάφου είχαμε διαφορές αλλά τώρα α πράγματα είναι καλυτέρα. Ευελπιστούμε να δώσουμε  λύσεις  γιατί είναι υποχρέωση μας σαν  ΣΙΚΑΠ  να στηρίζομαι τα μέλη  μας εκεί που θεωρούμε ότι αδικούνται.

7. Ποια η άποψή σας για την νέα πολιτική που εφαρμόζεται αναφορικά με την ανέγερση πολυώροφων τουριστικών μονάδων; 
Σίγουρα και η Κύπρος όπως όλος ο κόσμος,  δικαιούται τους Πύργους της . ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ  ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ . Η ΠΑΦΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΒΕΤΟ ΣΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ,  εάν τεκμηριωμένα αποδειχθεί ότι  υπάρχει  λανθασμένη απόφαση )

8. Ποια είναι τα κυριότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι τουρίστες κατά την παραμονή τους στην Πάφο και πώς θα μπορούσαν να επιλυθούν;
 ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ,  ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ,  ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ .
Από τα ξενοδοχεία,  τα εστιατόρια, τα λεωφορεία ,από όλους . Η Πάφος του σήμερα με την πάνω Πάφο τα Θέατρα μας , τα καλοκαιρινά σινεμά και όλους τους χώρους που έχουν διαμορφωθεί , χρειάζεται οργάνωση από φορέα, που αποκλειστικά  θα χειρίζεται την αξιοποίηση όλων των επισκέψιμων χώρων και την έγκαιρη ενημέρωση, τουλάχιστον τρεις μήνες  πριν (γιατί ο τουρίστας οργανώνετε πριν έρθει για διακοπές)