Παρασκευή 4 Μαΐου 2018

ΑΜΜΕΣΗ ΕΠΙΒΟΛΗ ΕΞΩΔΙΚΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΝΤΕΣ ΚΑΤΟΧΟΥΣ ΣΚΥΛΩΝ

φώτο αρχείο 

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΠΕΡΙΦΟΡΑ ΣΚΥΛΟΥ ΚΑΤΑ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΟΧΛΗΡΙΑ, Η ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΟΧΛΗΡΙΑΣ ΣΕ ΠΕΡΙΟΙΚΟΥΣ ΑΠΟ ΣΚΥΛΟ ΚΑΙ Η ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΣΚΥΛΟΥ ΧΩΡΙΣ ΑΔΕΙΑ.

Aμεση εφαρμογή πρόσθετων και αυστηρότερων μέτρων εναντίων των κατόχων σκύλων που δεν συμμορφώνονται με τους ισχύοντες νόμους και κανονισμούς, αποφασίστηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί στο Δημοτικό Μέγαρο Πάφου υπό την Προεδρία του Δημάρχου Φαίδωνα Φαίδωνος.
Στην σύσκεψη, στην οποία παρακάθησαν επίσης ο Επαρχιακός Κτηνιατρικός Λειτουργός Στέλιος Στυλιανού, ο υπεύθυνος του Κεντρικού Αστυνομικού Σταθμού Πάφου, Υπαστυνόμος Κυριάκος Κυριάκου, ο εκπρόσωπος της Κοινοτικής Αστυνόμευσης Πάφου Κωσταντίνος Κωνσταντίνου και ο Δημοτικός Υγειονομικός Επιθεωρητής Πάφου Χρίστος Χρίστου, αποφασίστηκε μεταξύ άλλων η άμεση εφαρμογή των παρακάτω διατάξεων των σχετικών νόμων και κανονισμών που προβλέπουν επιβολή εξώδικων προστίμων:
1. Περιφορά σκύλου σε δημόσιο μέρος κατά τρόπο που προκαλεί οχληρία, σύμφωνα με τον Περί Σκύλων Νόμο κεφ. 52 (όπως τροποποιήθηκε μεταγενέστερα), άρθρο/Κανονισμός 7(1) (δ), καθαρό πρόστιμο 34,17 ευρώ.
2. Πρόκληση οχληρίας σε περιοίκους από δυνατό και συνεχές γαύγισμα καθαρό πρόστιμο 34,17 ευρώ.
3. Διατήρηση σκύλου χωρίς άδεια, καθαρό πρόστιμο 34,17 ευρώ.

Ο Δήμος Πάφου καλεί τους κατόχους σκύλων να μεριμνούν για την εφαρμογή των παραπάνω νομοθετικών διατάξεων προς αποφυγή περιττού κόστους και αχρείαστης ταλαιπωρίας.


 Δημος Παφου