Τρίτη 8 Μαΐου 2018

Άφαντος ο Ηλίας Μούζος

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι επιχειρήσεις της Αστυνομίας στη Λεμεσό και όχι μόνο για εντοπισμό του καταζητούμενου Ηλία Μούζου ο οποίος φέρεται να είναι ο άνδρας που άνοιξε πυρ το περασμένο Σάββατο και να τραυμάτισε δυο αστυνομικούς, τον έναν σοβαρά.

Σύμφωνα με τα γεγονότα όπως αναφέρθηκαν κατά τη διάρκεια της διαδικασίας κράτησης και των δυο υπόπτων χθες στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, στο ενοικιαζόμενο όχημα επέβαιναν οι δυο ύποπτοι καθώς και ο καταζητούμενος ηλικίας 38 ετών Ηλίας Μούζος, ο οποίος τους συνάντησε στη γέφυρα του Αγίου Συλά στον Ύψωνα, έχοντας στην κατοχή του ένα αυτόματο πυροβόλο όπλο. Στη συνέχεια φέρονται να μετέβηκαν στην οδό Πεντέλης όπου εκτυλίχθηκε το επεισόδιο.
"Ενώ βρίσκονταν στο συγκεκριμένο σημείο μετέβη κοντά τους περίπολο της αστυνομίας, ο 31χρονος κινήθηκε προς τα πίσω, ενώ ο Μούζος όπλισε και πυροβόλησε προς τους αστυνομικός με μια ριπή από τον ανεμοθώρακα του αυτοκινήτου που επέβαιναν", αναφέρει η σχετική μαρτυρία που έχει στα χέρια της η Αστυνομία.
Να σημειωθεί ότι η Αστυνομία έβγαλε εκτός της απόπειρας αυτής, τον Χαράλαμπο Καλογερίδη ο οποίος συνελήφθη μεν αλλά δεν φαίνεται να συνδέεται με το περιστατικό. 
Οι επιχειρήσεις της Αστυνομίας γίνονται με την συμβολή και των εναέριων μέσων της Δύναμης ενώ σε συναγερμό είναι οι «επίγειες δυνάμεις» οι οποίες αξιολογούν τις πληροφορίες που φθάνουν στα γραφεία της Λεμεσού από πολίτες κι όχι μόνο.
Εντωμεταξύ, σε σταθερή κατάσταση εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο Ισραήλ ο αστυνομικός Γιώργος Γεωργίου, τον οποίο συνοδεύει η γυναίκα του. Εκτός κινδύνου σε ιδιωτική κλινική της Λεμεσού νοσηλεύεται ο δεύτερος αστυνομικός που τραυματίστηκε, ο Κρίστης Νικολάου.