Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2021

Ο Ηλ. Μυριάνθους στην 8η συνάντηση μέσω διαδικτύου της Μικτής Ομάδας Κοινοβουλευτικού Ελέγχου

Ο βουλευτης Ηλίας Μυριάνθους, μέλος της κυπριακής αντιπροσωπίας στη Μικτή Ομάδα Κοινοβουλευτικού Ελέγχου της Ευρωπόλ (ΜΟΚΕ Ευρωπόλ), συμμετείχε, μέσω διαδικτύου, στην 8η Συνάντηση της Ομάδας που πραγματοποιήθηκε την 1 και 2 Φεβρουαρίου 2021, στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής διάστασης της Πορτογαλικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ.

Στο πλαίσιο συζήτησης για την αναθεώρηση και ενίσχυση των αρμοδιοτήτων της Ευρωπόλ, ο κ. Μυριάνθους, σε παρέμβασή του σε συζήτηση για το έγκλημα στον κυβερνοχώρο και την ψηφιακή ανθεκτικότητα, ανέφερε ότι η πανδημία Covid-19 οδήγησε στην άνοδο του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο, ιδιαίτερα όσον αφορά στην παιδική πορνογραφία και τη διαδικτυακή απάτη. Επισημαίνοντας ότι εγκληματίες στον κυβερνοχώρο εκμεταλλεύτηκαν την πανδημία προκειμένου να επιτεθούν σε ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, όπως τα παιδιά, καλωσόρισε την έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή της νέας Στρατηγικής για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο και την αναθεωρημένης Οδηγίας για την ασφάλεια των δικτύων και των συστημάτων πληροφοριών.
Ο κ. Μυριάνθους επεσήμανε επίσης ότι εγκληματίες στον κυβερνοχώρο, εκμεταλλευόμενοι τον φόβο και την επιθυμία των πολιτών να εξασφαλίσουν το εμβόλιο το συντομότερο δυνατό, διαδίδουν παραπλανητικές πληροφορίες και ψευδείς ειδήσεις για το εμβόλιο. Τόνισε δε την επείγουσα ανάγκη για ανάπτυξη μηχανισμών, που να αποτρέπουν τέτοια φαινόμενα, εισηγούμενος παράλληλα την ενίσχυση των κυρώσεων ως μέσο αποτροπής



ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: