Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2021

Οδηγούσαν υπό την επήρεια ναρκωτικών

  

Συνολικά 11 υπό διερεύνηση υποθέσεις οδήγησης υπό την επήρεια ναρκωτικών, προέκυψαν μετά από ελέγχους που έγιναν από την Αστυνομία, την τελευταία εβδομάδα.

Κατά τη διάρκεια τροχονομικών ελέγχων στο διάστημα από 03 Φεβρουαρίου, μέχρι σήμερα, 11 Φεβρουαρίου, συνολικά 11 οδηγοί οχημάτων, ηλικίας από 20 μέχρι και 40 ετών, εντοπίστηκαν θετικοί σε προκαταρτικό έλεγχο οδήγησης υπό την επήρεια ναρκωτικών.

Σε μία από τις περιπτώσεις, στις 05 Φεβρουαρίου, λίγο μετά τις 4.00 το απόγευμα, 26χρονος ο οποίος οδηγούσε το αυτοκίνητό του στον αυτοκινητόδρομο Λάρνακας – Λευκωσίας, στην περιοχή Λυμπιών, με υπερβολική ταχύτητα, παρέλειψε να σταματήσει το όχημά του στο σήμα που του έγινε από μέλος της Αστυνομίας για έλεγχο και αφού αρχικά κινήθηκε προς το μέλος της Αστυνομίας, στη συνέχεια, προσπαθώντας να επαναφέρει το αυτοκίνητό του στο δρόμο, έχασε τον έλεγχο του οχήματος, με αποτέλεσμα το όχημα να πλαγιολισθήσει στο δρόμο, να προσκρούσει στο αριστερό κιγκλίδωμα ασφαλείας και τελικά να ακινητοποιηθεί στη δεξιά λωρίδα του δρόμου.

 

Ο 26χρονος, ο οποίος μεταφέρθηκε προληπτικά στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας για εξετάσεις, δεν υπέστη οποιοδήποτε τραυματισμό, ενώ αφού συνελήφθη, υποβλήθηκε σε προκαταρκτικό έλεγχο οδήγησης υπό την επήρεια ναρκωτικών με θετικό αποτέλεσμα.

 

Άλλοι τρεις οδηγοί, 40χρονος και δύο 26χρονοι, που υποβλήθηκαν από μέλη της Αστυνομίας σε προκαταρκτικό ναρκωτεστ με θετικό αποτέλεσμα, διαπιστώθηκε επίσης ότι οδηγούσαν τα οχήματά τους χωρίς τα απαραίτητα έγγραφα.

 

Συγκεκριμένα, ο ένας από τους δύο 26χρονους, στις 03 Φεβρουαρίου, λίγο πριν τις 5.30 το απόγευμα, οδηγούσε αυτοκίνητο σε δρόμο στην Λάρνακα, χωρίς πιστοποιητικό καταλληλότητας – MOT και χωρίς άδεια κυκλοφορίας για το όχημά του.

 

Ο δεύτερος 26χρονος, στις 05 Φεβρουαρίου, γύρω στις 1.30 τα ξημερώματα, οδηγούσε αυτοκίνητο σε δρόμο στην περιοχή Ύψωνα, χωρίς να καλύπτεται από πιστοποιητικό ασφάλισης και με ληγμένη άδεια μαθητευόμενου οδηγού, ενώ ο 40χρονος, στις 08 Φεβρουαρίου, γύρω στις 8.45 το βράδυ, οδηγούσε σε δρόμο στην Λάρνακα, μη εγγεγραμμένο αυτοκίνητο και χωρίς ο ίδιος να καλύπτεται από πιστοποιητικό ασφάλισης.

 

Ουσίες όπως τα ναρκωτικά και η αλκοόλη, αποδεδειγμένα συμβάλλουν στη μείωση της νοητικής και ψυχολογικής προσπάθειας που καταβάλλεται κατά την οδήγηση και στη μείωση της απόδοσης και των ικανοτήτων του οδηγού, με αποτέλεσμα να αυξάνεται ο κίνδυνος πρόκλησης τροχαίας σύγκρουσης.

 

Η Αστυνομία Κύπρου δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο φαινόμενο αυτό και με καθημερινούς ελέγχους και εκστρατείες, αλλά και διαρκή ενημέρωση του κοινού, επικεντρώνει τις προσπάθειες της για αντιμετώπιση του προβλήματος, με στόχο την αποτροπή των σοβαρών και θανατηφόρων τροχαίων συγκρούσεων



https://www.cypruspolicenews.com/DefaultArticle/ArticleId=19538

Δεν υπάρχουν σχόλια: