Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2021

Πυροσβέστης πνίγηκε όταν παρασύρθηκε από τα νερά μέσα από το πυροσβεστικό του όχημα

Θρήνος επικρατεί στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Αλεξανδρούπολης καθώς ένας πυροσβέστης εντοπίστηκε νεκρός στον Απαλό του δήμου Αλεξανδρούπολης.


Συγκεκριμένα 46χρονος έχασε την ζωή του εν ώρα υπηρεσίας πριν από λίγη ώρα, την ώρα που επιχειρούσε για τον απεγκλωβισμό παιδιών σε δημοτικό σχολείο.

Ο πυροσβέστης, ήταν οδηγός σε πυροσβεστικό όχημα, το οποίο εγκλωβίστηκε στα νερά της βροχής και στην προσπάθειά του να βγει από το όχημα, στο οποίο επέβαιναν άλλοι δύο συνάδελφοί του, παρασύρθηκε και βρέθηκε νεκρός αρκετά μέτρα παραπέρα, κοντά στα ρέματα του αεροδρομίου.

«Όπως το πυροσβεστικό πήγαινε στον οικισμό του Απαλού πέρασε από ρέμα. Το πυροσβεστικό έγειρε με συνέπεια να σβήσει η μηχανή του. Βγήκε ο οδηγός και τον παρέσυρε το ρέμα. Τον έβγαλε περίπου έκατό μέτρα, τον πέρασε κάτω από τον δρόμο και τον έβγαλε στην πλευρά του», δήλωσε στο protothema, o αντιπεριφερειάρχης, Δημήτρης Πέτροβιτς

«Το όχημα βρισκόταν σε εντεταλμένη εκτέλεση υπηρεσίας από την Πυροσβεστική υπηρεσία. Αυτό που έμαθα είναι πως αναποδογύρισε το πυροσβεστικό με αποτέλεσμα να εγκλωβιστεί μέσα ο πυροσβέστης. Δυστυχώς έφυγε τόσο άδικα ένα νέος άνθρωπος», δήλωσε στο protothema.gr ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Ιωάννης Ζαμπούκης.

Όλο το σώμα της πυροσβεστκής είναι σοκαρισμένο και όλα αυτά ενώ η βροχή συνεχίζεται και είναι έντονη σε όλη την περιοχή του Έβρου.





Σοκ και θλίψη σκόρπισε στην Αλεξανδρούπολη η είδηση ότι πνίγηκε πυροσβέστης όταν ευρισκόμενος στο πυροσβεστικό όχημα στην περιοχή του Απαλού παρασύρθηκε από τα νερά ενώ πήγαινε να απεγκλωβίσει μαθητές από σχολείο.


Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του Evros-news.gr, το πυροσβεστικό όχημα ακινητοποιήθηκε στο τέλος του δρόμου προς το Δημοτικό Σχολείο Απαλού όπου παρέμεναν αποκλεισμένοι μαθητές και δάσκαλοι, αφού έπεσε σε ρέμα που λόγω των νερών δεν φαινόταν. Τα ορμητικά νερά παρέσυραν τον άτυχο πυροσβέστη που δεν πρόλαβε να βγει έξω και δυστυχώς βρέθηκε νεκρός στο αεροδρόμιο “Δημόκριτος”. Σοκαρισμένοι οι συνάδερφοι του, αστυνομικοί και όσοι βρέθηκαν στο σημείο, δεν μπορούσαν να συνειδητοποιήσουν όχι “έφυγε” στο καθήκον τόσο άδικα.

evros-news.gr

https://www.candiadoc.gr/2021/02/01/tragodia-ston-evro-pnigike-pyrosvest/




Ο 46χρονος πυροσβέστης, δεν μπόρεσε να βγει από το πυροσβεστικό όχημα στο οποίο ήταν και οδηγός, το όχημα είχε εγκλωβιστεί από τα νερά της βροχής και ο άτυχος άνδρας παρασύρθηκε και τελικά βρέθηκε νεκρός αρκετά μέτρα παραπέρα, κοντά στα ρέματα του αεροδρομίου.

Το μικρό πυροσβεστικό όχημα πέρασε από ένα μικρό ρέμα που υπερχείλισε, και μπλόκαρε, με συνέπεια το μπροστινό τμήμα του να βυθιστεί στα νερά… Ο συνοδηγός κατάφερε να βγει, αλλά ο οδηγός παρασύρθηκε βγήκε στην πλευρά του αεροδρομίου και εντοπίστηκε νεκρός.

Ο Έβρος «βουλιάζει» από τις καταρρακτώδεις βροχές που πλήττουν τις τελευταίες ώρες την περιοχή. Στην περιοχή του Απαλού όπου και έχασε τη ζωή του ο άτυχος πυροσβέστης εντοπίζεται το μεγαλύτερο πρόβλημα σε πλημμύρες.

Στην Αλεξανδρούπολη, οι δρόμοι μετατράπηκαν γρήγορα σε ποτάμια. Οι οικισμοί Άνθεια, Μαΐστρος, Απαλός αντιμετώπισαν σοβαρά προβλήματα καθώς η στάθμη των νερών συνεχώς  ανεβαίνει.

Λόγω έντονης βροχόπτωσης έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εθνική Οδό Αρδανίου – Ορμενίου, από τον οικισμό Θυμαριάς έως τον οικισμό Προβατώνα.


https://www.in.gr/2021/02/01/greece/aleksandroupoli-pnigike-pyrosvestis-eno-pigaine-na-apegklovisei-mathites/



Δεν υπάρχουν σχόλια: