Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2021

Έμεινε ξανά έγκυος τη στιγμή που ήταν ήδη τριών μηνών έγκυος. Γέννησε δίδυμα

Με την εντυπωσιακή διαφορά στο ύψος τους, είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι αυτά τα μωρά είναι δίδυμα.

Αλλά αυτό συμβαίνει επειδή τα δύο αδερφάκια θεωρούνται ιατρικά θαύματα. Κι αυτό γιατί συνελήφθησαν με τρεις εβδομάδες διαφορά.

Σε ένα απίστευτα σπάνιο φαινόμενο γνωστό ως υπερδιέγερση, η Βρετανίδα Ρεμπέκα Ρόμπερτς έμεινε έγκυος με τη Ρόζαλι ενώ ήταν ήδη έγκυος με τον Νώε. Μόνο περίπου δώδεκα τέτοιες περιπτώσεις σημειώνονται παγκοσμίως.

Η 39χρονη Ρόμπερτς, έμεινε έκπληκτη όταν ανακάλυψε ότι είχε δίδυμα καθώς δύο προηγούμενες εξετάσεις δεν έδειξαν καμία ένδειξη για ένα δεύτερο έμβρυο.

«Δεν ήξερα καν ότι ήταν δυνατό να συλλάβω ξανά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης», ανέφερε η ίδια.

Τα δίδυμα γεννήθηκαν πρόωρα με καισαρική στις 33 εβδομάδες τον περασμένο Σεπτέμβριο λόγω προβλήματος με τον ομφάλιο λώρο της Ρόζαλι.

 Ενώ ο Νώε ζύγιζε 2 κιλά, η αδελφή του ζύγιζε μόλις ένα κιλό. Η μικρή Ρόζαλι τελικά πήγε στο σπίτι της στο Trowbridge, τα Χριστούγεννα, μετά από 2,5 μήνες στο νοσοκομείο.

Κάποιοι δεν θεωρούν ότι πρόκειται για υπερδιέγερση. Η Ρόμπερτς, η οποία διευθύνει μια εταιρεία παιδικών ενδυμάτων και έχει επίσης την μια 14χρονη κόρη τη Σάμερ, είχε κάνει εξετάσεις για να αποκλείσει χρωμοσωμικούς ή γενετικούς λόγους.

Οι γιατροί είπαν σε εκείνη και τον 43χρονο σύζυγό της Ρις Γουίβερ, ότι ήταν ίσως η θεραπεία γονιμότητας αυτή που προκάλεσε το σπανιότατο φαινόμενο. Συγκεκριμένα, τους είπαν ότι ένα φάρμακο γονιμότητας που έπαιρνε η γυναίκα, ίσως προκάλεσε την απελευθέρωση ενός ωαρίου, ενώ ήταν ήδη έγκυος.

Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/zoi/emeine-egkyos-eno-itan-idi-egkyos-ston-gio-tis

Περισσότερα 

https://www.dailymail.co.uk/femail/article-9234651/Mother-rare-double-pregnancy-conceives-daughter-weeks-falling-pregnant-son.html?ito=social-twitter_mailonline

Δεν υπάρχουν σχόλια: