Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2021

Αρχισε ο εμβολιασμός ιδιωτών οδοντιάτρων Πάφου

Ξεκίνησε ο εμβολιασμός της πρώτης δόσης κατά του Covid - 19 των ιδιωτών οδοντιάτρων, σύμφωνα με την Πρόεδρο του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πάφου και Πρόεδρο της Επιστημονικής Επιτροπής του Παγκύπριου Οδοντιατρικού Συλλόγου Ελένη Αττίκη .

Σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ η κ. Αττίκη ανέφερε πως τους κάλεσαν ως ιδιώτες οδοντιάτρους σήμερα υπό τη μορφή του κατεπείγοντος στο κέντρο εμβολιασμού του Νοσοκομείου Πάφου και μέχρι στιγμής εμβολιάστηκαν οι μισοί οδοντίατροι του ιδιωτικού τομέα στην Επαρχία Πάφου.
Η κ. Αττίκη είπε πως ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Πάφου είναι πανέτοιμος για τον εμβολιασμό των Οδοντιάτρων της Πάφου και εξέφρασε την ικανοποίηση της για το ποσοστό προσέλευσης.
Ενδεικτικά ανέφερε πως από τους 118 οδοντιάτρους της Επαρχίας Πάφου δήλωσαν ότι θα εμβολιαστούν γύρω στους 65.
Επιπρόσθετα η κ. Αττίκη ανακοίνωσε πως η διεξαγωγή του εμβολιασμού θα γίνει και το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου στο Ιδιωτικό Νοσοκομείο Άγιος Γεώργιος για τους ιδιώτες οδοντιάτρους της Επαρχίας Πάφου μετά από σχετικό συντονισμό του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πάφου με το Υπουργείο Υγείας.
Οι οδοντίατροι που θα εμβολιαστούν, συνέχισε η κ. Αττίκη, πρέπει να φέρουν μαζί τους και την πολιτική τους ταυτότητα.
Διευκρίνισε ωστόσο πως σε κάποιες περιπτώσεις υπάρχει το ενδεχόμενο να κληθούν για να εμβολιαστούν υπό τη μορφή του επείγοντος στο κέντρο εμβολιασμού του κρατικού νοσηλευτηρίου της Πάφου.
Η Πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πάφου εξέφρασε τις ευχαριστίες της προς τον Υπουργό Υγείας για την ανταπόκριση του μετά και την έναρξη των εμβολιασμών των οδοντιάτρων του ιδιωτικού τομέα, αλλά και μετά τα επανειλημμένα αιτήματα του Παγκύπριου Οδοντιατρικού Συλλόγου. Είμαστε, είπε, ικανοποιημένοι γιατί με τον εμβολιασμό θωρακίζονται οι οδοντίατροι .
Οι οδοντίατροι, συμπλήρωσε, τηρώντας ευλαβικά κάθε πρωτόκολλο απολύμανσης και αποστείρωσης αλλά και υιοθετώντας τα πρωτόκολλα αυξημένης επαγρύπνησης, κατάφεραν να κρατήσουν τον κορωνοιό εκτός των οδοντιατρείων τους παγκυπρίως.


κυπε

Δεν υπάρχουν σχόλια: