Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2021

Μνημόνιο Συνεργασία CFA Society Cyprus – CIFA

Μνημόνιο Συνεργασίας για επέκταση και ενδυνάμωση των σχέσεων τους, υπέγραψαν ο Σύνδεσμος Χρηματοοικονομικών Αναλυτών Κύπρου (CFA Society Cyprus) και ο Κυπριακός Σύνδεσμος Επενδυτικών Ταμείων (CIFA).

Σύμφωνα με τις πρόνοιες του Μνημονίου, οι δύο Σύνδεσμοι θα έχουν τακτική επαφή και συχνή ανταλλαγή απόψεων και πληροφοριών στον τομέα των επενδυτικών ταμείων, με απώτερο σκοπό τα θετικά οφέλη στην εγχώρια χρηματοοικονομική κοινότητα. Ιδιαίτερη έμφαση επίσης θα δοθεί στην ανάπτυξη και παρακολούθηση της εξέλιξης του τομέα των επενδυτικών ταμείων στην Κύπρο.

Η συνεργασία των δύο Συνδέσμων επεκτείνεται επίσης και σε θέματα συνεδρίων και εκθέσεων, καθώς και στη δημιουργία κοινών επιτροπών για την μελέτη διαμόρφωσης του εγχώριου και Ευρωπαϊκού κανονιστικού πλαισίου που διέπει τα Επενδυτικά Ταμεία.

Επίσης, η συνεργασία στοχεύει στην προώθηση βέλτιστων πρακτικών για την ενίσχυση του ηθικού επαγγελματισμού, της ακεραιότητας και ποιότητας στον κλάδο των Επενδυτικών Ταμείων στην Κύπρο.

Τέλος, οι δύο Σύνδεσμοι τροχοδρομούν κοινή ατζέντα και δράση με στόχο την εδραίωση των μελών τόσο του CFA Society Cyprus όσο και του CIFA, ως βασικών μοχλών ανάπτυξης της εγχώριας χρηματοοικονομικής κοινότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: