Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2021

Όλες οι πληροφορίες για τα σημερινά rapid test στην Πάφο

Συνεχίζεται ο έλεγχος εργαζομένων και γενικού πληθυσμού με rapid test αντιγόνου, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Υγείας, το οποίο ανακοινώνει, επίσης, ότι σε έξι σημεία θα λειτουργήσουν στην Πάφο σήμερα Παρασκευή κινητές μονάδες δειγματοληψίας .

Στην Πάφο κινητή μονάδα θα λειτουργήσει στην Εκκλησία Αποστόλων Παύλου και Βαρνάβα, Πάφος από τις 8.30 π.μ. μέχρι τις 6 μ.μ. το απόγευμα, στην Πρώην Οικία Επάρχου, στην Πάφο στην Οδό Γρίβα Διγενή από τις 8.30 π.μ. μέχρι τις 6 μ.μ. το απόγευμα . Επίσης στην Εκκλησία Αποστόλου Ανδρέα, στην Πόλη Χρυσοχούς από τις 8.30 π.μ. μέχρι τη 1 μ.μ., στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Κοινοτικού Συμβουλίου Έμπας από τις 2 μ.μ. μέχρι τις 6 μ.μ.στο Κοινοτικό Ιατρείο Τίμης από τις 8.30 π.μ. μέχρι τη 1 μ.μ. και στην Εκκλησία Αγίας Παρασκευής, στη Γεροσκήπου από τη 1.30 μ.μ. μέχρι τις 6 μ.μ.
Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι σύμφωνα με το εν ισχύ Διάταγμα, οι εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις/επαγγελματικούς κλάδους που επαναδραστηριοποιούνται στις 8 Φεβρουαρίου έχουν υποχρέωση να υποβληθούν σε rapid test αντιγόνου πριν την επιστροφή τους στον εργασιακό τους χώρο. Στο πλαίσιο αυτό, συνεχίζεται το παγκύπριο πρόγραμμα δωρεάν ελέγχου με rapid test αντιγόνου του Υπουργείου Υγείας, με στόχο να διασφαλιστεί ότι η επαναλειτουργία επιχειρήσεων/τομέων θα γίνει ομαλά και με ασφάλεια.
Το Υπουργείο Υγείας αναφέρει πως με βάση τα πιο πάνω και για να καταστεί εφικτός ο έλεγχος όλων των εργαζόμενων που θα επανέλθουν στον εργασιακό τους χώρο, έχει γίνει ομαδοποίηση των εργαζομένων αλφαβητικά με βάση το επίθετό τους, ως ακολούθως:
Σήμερα Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου, όσων το επίθετο με βάση το ελληνικό αλφάβητο αρχίζει από Μ – Ο και με βάση το λατινικό αλφάβητο N – R.
Το Σάββατο, βάσει του ελληνικού αλφαβήτου όσοι έχουν επίθετο που αρχίζει με Π – Σ και βάσει του λατινικού αλφαβήτου S – V και την Κυριακή, 7 Φεβρουαρίου τα επίθετα Τ – Ω (ελληνικό αλφάβητο) και W – Z (λατινικό αλφάβητο
Οι εργαζόμενοι προτρέπονται από το Υπουργείο Υγείας όπως τηρήσουν την πιο πάνω αλφαβητική ομαδοποίηση, έτσι ώστε το πρόγραμμα να γίνει οργανωμένα και να αποφευχθεί ο συνωστισμός και η ταλαιπωρία. Όσοι εργαζόμενοι με επίθετο από Α – Λ (ελληνικό αλφάβητο) και A – M (λατινικό αλφάβητο) δεν υποβλήθηκαν σε εργαστηριακό έλεγχο, καλούνται να το πράξουν τις επόμενες μέρες, αφού προϋπόθεση για να επανέλθουν στην εργασία τους, είναι η προσκόμιση αρνητικού αποτελέσματος rapid test.
Στο μεταξύ χτες διεκπεραιώθηκαν 249 εργαστηριακές εξετάσεις, χωρίς τον εντοπισμό κρούσματος, στο πλαίσιο ελέγχου επιβατών στα Αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου.
Στο μεταξύ στην Πάφο έγιναν 2.243 τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) και βρέθηκαν 3 θετικά με ποσοστό θετικότητας 0,13%,
Σημειώνεται ότι στα ίδια σημεία δειγματοληψίας μπορούν να υποβάλλονται σε rapid test και οι εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις/δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα που εργάζονται, ώστε να διασφαλίζεται η υποχρεωτική εβδομαδιαία εξέταση με rapid test αντιγόνου του προσωπικού ως ακολούθως:
Επιχειρήσεις/υπηρεσίες που απασχολούν μέχρι 3 άτομα, ο έλεγχος θα πρέπει να γίνεται σε όλους τους εργαζόμενους.
Επιχειρήσεις/υπηρεσίες που απασχολούν από 4 μέχρι 10 άτομα, ο έλεγχος θα πρέπει να γίνεται σε τουλάχιστον 4 εργαζόμενους.
Επιχειρήσεις/υπηρεσίες που απασχολούν πέραν των 11 ατόμων, ο έλεγχος θα πρέπει να γίνεται τουλάχιστον σε 4 άτομα ή στο 20% των εργαζομένων, όποιο είναι μεγαλύτερο αριθμητικά.
Eμβολιασμοί
Στο μεταξύ χωρίς κανένα πρόβλημα, ομαλά και με γοργούς ρυθμούς, συνεχίζονται οι εμβολιασμοί στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου στην ηλικιακή ομάδα άνω των 83 ετών σύμφωνα με τον Διευθυντή του κρατικού νοσηλευτηρίου της πόλης Δρ. Σπύρο Γεωργίου.
Ο Δρ. Γεωργίου σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ανακοίνωσε ότι την ερχόμενη Κυριακή θα γίνει εξόρμηση στο Αγροτικό Υγειονομικό Κέντρο Σαλαμιούς μετά από σχετικό προγραμματισμό του Υπουργείου Υγείας για τον περιφερειακό εμβολιασμό των ηλικιωμένων της περιοχής, όπως είπε.
Επιπρόσθετα ο Δρ. Γεωργίου ανέφερε πως τις μέρες της Τετάρτης, Πέμπτης και Παρασκευής γίνονται τα rapid test στο Νοσοκομείο Πάφου για το προσωπικό.


κυπε

Δεν υπάρχουν σχόλια: