Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2021

4 χιλιάδες ευρώ πρόστιμο σε αρτοποιείο. Εξώδικα σε πρακτορεία στοιχημάτων, περίπτερο και ταβέρνα

 

Το τελευταίο 24ωρο (από τις 06.00 της Τετάρτης μέχρι τις 06.00 σήμερα), πραγματοποιήθηκαν παγκύπρια από την Αστυνομία 2.449 έλεγχοι, ώστε να διαπιστωθεί η τήρηση των μέτρων και η εφαρμογή των διαταγμάτων του Περί Λοιμοκαθάρσεως Νόμου.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ εκπρόσωπος του Κλάδου Επικοινωνίας Αρχηγείου Αστυνομίας, κατά τη διάρκεια των ελέγχων προέκυψαν 13 καταγγελίες πολιτών και 6 υπευθύνων υποστατικών.

Όσον αφορά τους ελέγχους κατά επαρχία, στη Λευκωσία πραγματοποιήθηκαν 1.323 έλεγχοι, από τους οποίους προέκυψαν 5 καταγγελίες πολιτών και 4 υποστατικών, στη Λεμεσό πραγματοποιήθηκαν 149 έλεγχοι, από τους οποίους προέκυψαν 3 καταγγελίες πολιτών και ενός υποστατικού, στη Λάρνακα πραγματοποιήθηκαν 378 έλεγχοι, από τους οποίους προέκυψε μία καταγγελία πολίτη, στην Πάφο πραγματοποιήθηκαν 134 έλεγχοι, από τους οποίους προέκυψαν 2 καταγγελίες πολιτών και ενός υποστατικού, στην Αμμόχωστο πραγματοποιήθηκαν 244 έλεγχοι, από τους οποίους προέκυψαν 2 καταγγελίες πολιτών, στην περιοχή Μόρφου πραγματοποιήθηκαν 108 έλεγχοι, χωρίς να προκύψει καμία καταγγελία.

 Επίσης, παγκύπρια η Τροχαία διενήργησε 107 ελέγχους, χωρίς να προκύψει καμία καταγγελία.

Από τους 2.449 ελέγχους, οι 6 αφορούσαν τη Λιμενική και Ναυτική Αστυνομία, από τους οποίους δεν προέκυψε οποιαδήποτε καταγγελία.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο εκπρόσωπος του Κλάδου Επικοινωνίας Αρχηγείου Αστυνομίας είπε ότι η πλειοψηφία των καταγγελιών σε πολίτες αφορούσε τη μη χρήση προστατευτικής μάσκας.

Αναφορικά με τα τέσσερα υποστατικά στη Λευκωσία, πρόκειται για τρία Πρακτορεία Στοιχημάτων, τα οποία από έλεγχο φάνηκε ότι επέτρεψαν την είσοδο σε πελάτη χωρίς safepass και εκδόθηκαν εξώδικα στα δύο €1.500 και στο ένα €500 και το τέταρτο υποστατικό, αφορούσε περίπτερο όπου ο υπεύθυνος εργαζόταν χωρίς safepass και εκδόθηκε πρόστιμο €500.

Στη Λεμεσό, το υποστατικό αφορούσε Αρτοποιείο, το οποίο από έλεγχο φάνηκε ότι επέτρεψε σε πελάτες να εισέλθουν χωρίς να γίνει έλεγχος safepass και του επιβλήθηκε εξώδικο €4.000.

Στην Πάφο, το υποστατικό αφορούσε Ταβέρνα, η οποία από έλεγχο φάνηκε ότι ο υπεύθυνος της ήταν χωρίς safepass, δεν υπήρχε θερμομέτρηση, δεν υπήρχε έλεγχος safepass στους πελάτες, δεν υπήρχαν σημάνσεις, κλπ, και επιβλήθηκε εξώδικο €750.https://www.reporter.com.cy/police/article/894737/epesan-baria-prostima-apo-tin-astynomia-se-praktoreia-artopoieio-kai-taberna

Δεν υπάρχουν σχόλια: