Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021

Αυτός ομολόγησε πως σκότωσε κι έθαψε τις δύο Ρωσίδες. Όλες οι λεπτομέρειες

Ο 32χρονος εξ αρχής ισχυριζόταν πως αφού διανυκτέρευσε στην εξοχική κατοικία στον Αμίαντο, μαζί με τις δύο γυναίκες, στη συνέχεια τις επέστρεψε στο χώρο διαμονής τους στη Λάρνακα, εκφράζοντας άγνοια για την τύχη τους, ενώ έπεφτε σε διαδοχικές αντιφάσεις. 

Λόγω της στάσης του, οι ανακριτές έριξαν το βάρος των ερευνών στα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα, τα οποία στην ουσία άνοιξαν το δρόμο της εξιχνίασης. Κι αυτό γιατί είχαν ενώπιον τους, όλες τις διακινήσεις του 32χρονου και τις περιοχές στις οποίες μετέβη, τις επίμαχες μέρες, καταρρίπτοντας τον ένα ισχυρισμό του μετά τον άλλο. 

Οι ανακριτές ήθελαν να έχουν στα χέρια τους τέτοια στοιχεία που να αναγκάζουν τον 32χρονο να μιλήσει, αφού θεωρείτο δεδομένο πως κρατούσε το κλειδί της εξιχνίασης.


Παρά το γεγονός ότι η Αστυνομία είχε διενεργήσει έρευνες στην εξοχική κατοικία και πέριξ της, δεν έγινε κατορθωτός ο εντοπισμός των δύο αγνοουμένων, με τον 32χρονο να υποδεικνύει μετά την ομολογία του, το σημείο που τις έθαψε.

Μέλη του ΤΑΕ Λάρνακας έσπευσαν επί τόπου τα ξημερώματα της Κυριακής και εντόπισαν τον τάφο, ο οποίος τελικά βρισκόταν μόλις μερικά μέτρα έξω από την οικία και πιο συγκεκριμένα στην αυλή. Μάλιστα, για να καλύψει τα ίχνη του, αλλά και τις σορούς, τοποθέτησε πάνω από το φρεσκοσκαμμένο χώμα χαλίκια, ώστε να μην φαίνεται η διαφορά στο χώμα.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο 32χρονος σκότωσε τις γυναίκες με το κυνηγετικό του όπλο, το οποίο σε προηγούμενη ανάκρισή του, είχε παραδεχθεί πως είχε μαζί του, ισχυριζόμενος πως το πρωί της 17ης Νοεμβρίου, είχε μεταβεί για κυνήγι.

Μετά τις δύο δολοφονίες ο 32χρονος καθάρισε τη σκηνή του εγκλήματος, ωστόσο με ειδικό ανιχνευτικό υγρό η Αστυνομία εντόπισε κηλίδες αίματος, τόσο εντός, όσο και εκτός της οικίας, οι οποίες ταυτοποιήθηκαν με τον 32χρονο και μία εκ των δύο γυναικών. 

 Επίσης, αίματα είχαν εντοπιστεί και στην χούφτα του εκσκαφέα, τον οποίο φαίνεται να χρησιμοποίησε ο 32χρονος για την ταφή και την μεταφορά των σορών.

 Στο σημείο, μετέβησαν οι ιατροδικαστές Αγγελική Παπέττα και Ορθόδοξος Ορθοδόξου, οι οποίοι διενεργούν αυτοψία στη σκηνή.

Σημειώνεται ότι κατά την ομολογία του, ο 32χρονος περιέγραψε στιγμή προς στιγμή όλες τις κινήσεις του.

Την ίδια ώρα, ο 23χρονος που καταζητείτο για την υπόθεση, αφότου τον ενέπλεξε ο 32χρονος στην υπόθεση, συνελήφθη το βράδυ του Σαββάτου, αλλά τελικά αφέθηκε ελεύθερος, αφού μετά την ομολογία του βασικού υπόπτου, δεν συντρέχουν λόγοι να παραμείνει υπό κράτηση για την υπόθεση. 

Σημειώνεται ότι ο ύποπτος αναμένεται να επανασυλληφθεί για άλλες υποθέσεις.


https://www.reporter.com.cy/police/article/893207/tis-pyrobolise-tis-ethapse-kai-kalypse-ton-tafo-me-chalikia



Στην ομολογία της δολοφονίας των δύο γυναικών από τη Ρωσία προχώρησε το βράδυ του Σαββάτου (4/12) ο 32χρονος Σύρος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 32χρονος υπέδειξε στους Αστυνομικούς το σημείο όπου βρίσκονται θαμμένες οι δύο Ρωσίδες.

Ο βασικός ύποπτος μετά από προσπάθειες να ξεγελάσει τις Αρχές, τελικά ομολόγησε ότι σκότωσε και έθαψε τις δύο γυναίκες στην εξοχική κατοικία στον Κάτω Αμίαντο. 

Στη σκηνή μετέβησαν λίγο πριν τις εννέα το πρωί οι Ιατροδικαστές Αγγελικής Παπέττα και Ορθόδοξος Ορθοδόξου, ενώ στο σημείο μετέβη επίσης ο Βοηθός Αρχηγός Επιχειρήσεων της Αστυνομίας ενώ αναμένεται να μεταβεί και ο ίδιος ο Αρχηγός της Δύναμης.

Περισσότερες απαντήσεις για τον θάνατο των δύο γυναικών, αναμένεται να ρίξει η νεκροτομή επί των σορών. 

Υπενθυμίζεται ότι στη σύλληψη του 23χρονου από τη Συρία, ο οποίος καταζητείτο από την αστυνομία σε σχέση με την υπόθεση των δύο  εξαφανισμένων γυναικών, προχώρησε αργά το απόγευμα του Σαββάτου (5/12) η αστυνομία.

Ο ύποπτος ο οποίος καταζητείτο εδώ και καιρό και για άλλες σοβαρές υποθέσεις, εντοπίστηκε να επιβαίνει σε αυτοκίνητο με δεύτερο άτομο, στην περιοχή του αστυνομικού σταθμού Αγίου Ιωάννη.

Ο συλληφθείς έχει κατονομαστεί ως εμπλεκόμενος στην υπόθεση από τον άντρα ο οποίος τελεί ήδη υπό κράτηση για την υπόθεση.


https://www.sigmalive.com/news/local/878853/omologise-ti-dolofonia-ton-dyo-rosidon-o-32xronos-ypedeikse-pou-einai-thammenes

Υπό καταρρακτώδη βροχή συνεχίζεται η διαδικασία εκταφής των σορών των δύο γυναικών από τη Ρωσία, που δολοφονήθηκαν από τον 32χρονο Σύρο που τελεί υπό κράτηση για την υπόθεση.

Πρόκειται για μια δύσκολη και χρονοβόρα διαδικασία, όπως μας αναφέρθηκε, την οποία δυσχαιρένουν οι καιρικές συνθήκες.

 o 32χρονος έθαψε τις δύο γυναίκες σε σημείο πλησίον του τοίχου αντιστήριξης, μερικά μέτρα από την είσοδο της οικίας. Όπως πληροφορούμαστε και οι δύο σοροί θάφτηκαν στο ίδιο σημείο, δηλαδή ο δράστης άνοιξε ένα λάκκο και έθαψε και τις δύο γυναίκες μέσα προκειμένου να μην εντοπιστούν και επιχείρησε να καλύψει τα ίχνη του ρίχνοντας χαλίκια από πάνω.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη σκηνή ο λάκκος φαίνεται να έχει βάθος 1,5 με 2 μέτρα.

Μετά από ώρες, έγινε κατορθωτό να ανασυρθεί η μία σορός και η διαδικασία συνεχίζεται.

Ως γνωστόν, πρόκειται για τις ALRAEESI KHAIAT, 43 ετών και MARIIA GAZIBAGANDOVA, 33 ετών και οι δύο από τη Ρωσία, τα ίχνη των οποίων είχαν εξαφανιστεί από τις 17 Νοεμβρίου.


https://cyprustimes.com/koinonia/ethapse-kai-tis-dyo-gynaikes-sto-idio-simeio-stin-ayli-tis-oikias-anasyrthike-i-mia-soros-deite-eikones/


Σοκάρουν οι εξελίξεις στην υπόθεση εξαφάνισης των δύο γυναικών από τη Ρωσία της Alraeesi Khaiat ηλικίας 43 ετών και της Mariia Gazibagandova ηλικίας 33 ετών.

Θαμμένες σε τάφο που άνοιξε ο 32χρονος ύποπτος στο εξοχικό στον Αμίαντο βρέθηκαν οι δυο άτυχες γυναίκες και λίγο πριν τις 09:00 το πρωί της Κυριακής, οι ιατροδικαστές Αγγελική Παπέττα και Ορθόδοξος Ορθοδόξου βρέθηκαν στη σκηνή του εγκλήματος για αυτοψία ενώ η περιοχή έχει αποκλειστεί από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Στο σημείο αναμένεται να βρεθεί και ο Αρχηγός της Αστυνομίας. 

Πάντως δυσχαιρένουν τη διαδικασία εκταφής τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ολοκληρώθηκε μέχρι στιγμής, η διαδικασία εκταφής για μια από τις δυο άτυχες γυναίκες.  

Όπως έχει λεχθεί σε προηγούμενο ρεπορτάζ του Alphanews.Live, ο 32χρονος βασικός ύποπτος στην υπόθεση εξαφάνισης που τελεί υπό κράτηση, το βράδυ του Σαββάτου ομολόγησε τη δολοφονία των δυο γυναικών ενώ υπέδειξε στους ανακριτές το σημείο που τις έθαψε.

Νωρίς τα ξημερώματα έφτασαν στο σημείο ανακριτές και μέλη του ΤΑΕ Λεμεσού και διεξήγαγαν έρευνες στην αυλή του εξοχικού όπου εργαζόταν ο 32χρονος, με σκοπό να εντοπίσουν τις δυο σορούς.

Εικάζεται ότι ο 32χρονος τις πυροβόλισε με κυνηγετικό όπλο. 

Οι δυο γυναίκες δεν έδωσαν κανένα σημάδι ζωής από τις 17 Νοεμβρίου, ενώ τα προσωπικά τους αντικείμενα, ταξιδιωτικά έγγραφα και άλλα, ήταν άθικτα στο διαμέρισμα που συγκατοικούσαν στη Λάρνακα.

Η μια έφτασε στην Κύπρο αρχές του καλοκαιριού, ενώ η άλλη πριν από ένα περίπου μήνα. Και οι δύο δήλωσαν ότι το ταξίδι τους στην χώρα ήταν για τουρισμό.

Οι Αρχές έφτασαν στα ίχνη του 32χρονου υπόπτου λίγες ημέρες μετά την εξαφάνιση των δυο γυναικών, με τον ίδιο να αρνείται από την αρχή κάθε ανάμειξη στην υπόθεση ενώ έριξε την ευθύνη σε 23χρονο που συνελήφθη χθες το βράδυ στη Λεμεσό.


Δείτε φωτογραφίες των δυο γυναικών:


https://www.alphanews.live/cyprus/thammenes-stin-ayli-toy-exohikoy-ston-amianto-entopistikan-oi-dyo-rosidesbinteo


φώτο Alphanews.Live



Δεν υπάρχουν σχόλια: