Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

Δείτε γιατί κατέληξε πίσω από τα σίδερα 38χρονος από τη Γεωργία



Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εξέδωσε σήμερα διάταγμα πενθήμερης κράτησης εναντίον 38χρονου από τη Γεωργία για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενες υποθέσεις ...συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, συνωμοσίας προς διάπραξη πλημμελήματος, παράνομης κατοχής περιουσίας και κατοχής διαρρηκτικών εργαλείων εν καιρώ νυκτός, τα οποία διαπράχθηκαν από τις 27 μέχρι τις 28 Νοεμβρίου στη Λάρνακα.

 
Όπως αναφέρθηκε σήμερα στο Δικαστήριο γύρω στις 23.30 χθες βράδυ ο ύποπτος μετέβη με αυτοκίνητο στο Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας μαζί με 33χρονο ομογενή από τη Γεωργία και άρχισαν να καλούν σε βοήθεια τους γιατρούς.
 
Οι επί καθήκοντι γιατροί και νοσηλευτές πήγαν στο αυτοκίνητο όπου εντόπισαν ένα άνδρα να είναι ξαπλωμένος στο κάθισμα του συνοδηγού του αυτοκινήτου και από εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για 41χρονο ομογενή από τη Γεωργία που διέμενε στη Πάφο.
 
Οι γιατροί διαπίστωσαν ότι ο άνδρας δεν είχε παλμό και άρχισαν την προσπάθεια επαναφοράς του ωστόσο στην προσπάθεια τους να τον βγάλουν από το αυτοκίνητο διαπίστωσαν ότι στα πίσω καθίσματα του οχήματος υπήρχαν ένα μαύρο μεταλλικό χρηματοκιβώτιο, μία τηλεόραση τύπου plasma και ένα κατσαβίδι.
 
Επειδή το χρηματοκιβώτιο εμπόδιζε το προσωπικό να βγάλει τον άνδρα έξω από το αυτοκίνητο, οι γιατροί ζήτησαν από τους δύο ομογενείς να το μετακινήσουν.  Ο 38χρονος πήρε το χρηματοκιβώτιο από το πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου και το έβαλε στο έδαφος.

Οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό έβγαλαν από το αυτοκίνητο τον 41χρονο και διαπίστωσαν ότι ήταν νεκρός. Την ίδια ώρα ο 33χρονος εγκατέλειψε το Νοσοκομείο με το αυτοκίνητο ενώ ο 38χρονος έμεινε στο μέρος μαζί με το νεκρό.
 
Σύμφωνα πάντα με τα όσα αναφέρθηκαν στο Δικαστήριο γύρω στα μεσάνυχτα μέλη του ΤΑΕ Λάρνακας ενημερώθηκαν από το Νοσοκομείο για το περιστατικό. Ωστόσο ενώ το αυτοκίνητο της Αστυνομίας βρισκόταν στη Λεωφόρο Νίκου και Δέσποινας Παττίχη, με προορισμό το Νοσοκομείο,  οι αστυνομικοί αντιλήφθηκαν το αυτοκίνητο των υπόπτων να βγαίνει από δρόμο πίσω από το Νοσοκομείο και να κατευθύνεται προς τα φώτα τροχαίας παρά την Πυροσβεστική Υπηρεσία.  
 
Στην προσπάθεια των αστυνομικών να ανακόψουν το αυτοκίνητο για έλεγχο, ο οδηγός ανέπτυξε ταχύτητα, παραβίασε τον κόκκινο σηματοδότη και μπήκε στη Λεωφόρο Γεώργιου Γρίβα Διγενή, χωρίς να σταματήσει στο φωτεινό και ηχητικό σήμα της Αστυνομίας.
 
Ακολούθησε καταδίωξη του αυτοκινήτου των υπόπτων με τη χρήση φάρων και σειρήνας με αποτέλεσμα ο οδηγός του οχήματος τελικά να σταματήσει.
 
Από τις εξετάσεις της Αστυνομίας διαπιστώθηκε ότι ο οδηγός του οχήματος ήταν ο 38χρονος ύποπτος ο οποίος ανακρινόμενος προφορικά αρνήθηκε ότι μέσα στο αυτοκίνητο υπήρχαν χρηματοκιβώτιο, τηλεόραση και διαρρηκτικό εργαλείο.
 
Σε έρευνα της Αστυνομίας στο αυτοκίνητο του υπόπτου, εντοπίστηκε στο πίσω κάθισμα ένα κατσαβίδι με μαύρη χειρολαβή μήκους 25 cm, χωρίς όμως να εντοπιστεί το χρηματοκιβώτιο και η τηλεόραση. Ο ύποπτος συνελήφθη για το αυτόφωρο αδίκημα της κατοχής διαρρηκτικών εργαλείων εν καιρώ νυχτός.
 
Ακολούθως οι αστυνομικοί μετέβησαν στο Νοσοκομείο Λάρνακας όπου ύστερα έρευνα που διενήργησαν περιμετρικά του κτιρίου, εντόπισαν σε σκοτεινό σημείο μπροστά από το χώρο στάθμευσης των ασθενοφόρων  ένα μικρό μαύρο χρηματοκιβώτιο το οποίο αναγνωρίστηκε από τους γιατρούς και νοσηλευτές ως αυτό που ήταν μέσα στο αυτοκίνητο.
 
Επίσης διαπιστώθηκε ότι λίγο πριν την άφιξη της Αστυνομίας ο 33χρονος είχε φύγει πεζός από το Νοσοκομείο προς άγνωστη κατεύθυνση.
 
Ο 38χρονος ανακρινόμενος προφορικά στα γραφεία του ΤΑΕ ισχυρίστηκε ότι γύρω στις 22.30 χθες βράδυ άγνωστο του άτομο μετέφερε με αυτοκίνητο έξω από το σπίτι του τον 33χρονο και τον 41χρονο, έχοντας μαζί τους ένα χρηματοκιβώτιο και μία τηλεόραση τα οποία με τη συγκατάθεση του,τοποθέτησαν στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου του με στόχο να φύγουν από τη Λάρνακα.
 
Σύμφωνα με τον 38χρονο ενώ βρίσκονταν όλοι στο αυτοκίνητο ο 41χρονος κατανάλωσε ενεργειακό ποτό και άρχισε να έχει σπασμούς με αποτέλεσμα να τον μεταφέρουν στο Νοσοκομείο, όπου πέταξε το χρηματοκιβώτιο στο χώρο που εντοπίστηκε από την Αστυνομία ενώ την τηλεόραση την έκρυψε ο 33χρονος σε χώρο που ο ίδιος δεν γνωρίζει.
 
Ο 33χρονος αναζητήθηκε σε χώρους διαμονής του χωρίς όμως να εντοπιστεί και εναντίον του εκδόθηκε δικαστικό ένταλμα σύλληψης. Η Αστυνομία δεν κατάφερε επίσης να εντοπίσει την τηλεόραση ενώ αναμένεται να ανοιχτεί το κλειδωμένο χρηματοκιβώτιο προκειμένου να διαπιστωθεί τι υπάρχει μέσα.
 
Ο Πρόεδρος του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας ενέκρινε το αίτημα της Αστυνομίας και εξέδωσε εναντίον του 38χρονου διάταγμα κράτησης για πέντε μέρες.



κυπε