Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

Νεκροί και τραυματίες στο hot spot προσφύγων της Μόρια στη Μυτιλήνη



Δύο νεκροί και δύο σοβαρά τραυματισμένοι είναι ο πρώτος απολογισμός από έκρηξη, πιθανόν φιάλης υγραερίου, που σημειώθηκε αργά το βράδυ στο hot spot προσφύγων και μεταναστών της Μόρια στη Μυτιλήνη.


Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ νεκροί είναι μία γυναίκα και ένα παιδί, ενώ σοβαρά εγκαύματα έχουν υποστεί άλλη μια γυναίκα και ένα παιδί. Η φωτιά που ακολούθησε της έκρηξης κατακαίει μεγάλο μέρος του καταυλισμού.

Τοπικά ΜΜΕ στο νησί μεταδίδουν ότι το ξέσπασμα της φωτιάς προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση στον καταυλισμό και μέχρι να διαπιστωθεί ότι δεν ήταν βόμβα ή κάτι άλλο, επικράτησε ένταση μεταξύ των προσφύγων και των μεταναστών με αποτέλεσμα να προκληθούν και άλλοι τραυματισμοί.

Μετά τα σοβαρά επεισόδια, την περασμένη εβδομάδα στη Χίο, στον καταυλισμό της Σούδας, όπου άγνωστοι με σχέσεις με τον ακροδεξιό χώρο επιτέθηκαν σε προσφυγικό καταυλισμό με πέτρες και βόμβες μολότοφ, πυροδοτώντας σοβαρά επεισόδια στα οποία ενεπλάκησαν πρόσφυγες και μετανάστες αλλά και Έλληνες αλληλέγγυοι, και προκλήθηκαν αρκετοί τραυματισμοί, τα πνεύματα είναι ιδιαίτερα τεταμένα.



κυπε