Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

Βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας στην Κύπρο



Βαρομετρικό χαμηλό αρχίζει σταδιακά να επηρεάζει την περιοχή.

Σήμερα ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος με μεμονωμένες βροχές το πρωί, όμως αργά το απόγευμα αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.
Στην ατμόσφαιρα δυνατό να παρατηρείται αραιή σκόνη κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, γενικά μέτριοι, 4 Μποφόρ για να καταστούν το απόγευμα νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί, της ίδιας έντασης. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 19 βαθμούς στο εσωτερικό, στα νότια και στα ανατολικά, στους 20 στα δυτικά και βόρεια και στους 10 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος, με βροχές και τοπικές καταιγίδες, ιδιαίτερα προς τις πρωινές ώρες. Κατά τόπους οι βροχές δυνατό να είναι έντονες ή παρατεταμένες. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί, μέτριοι, 4 Μποφόρ αλλά τοπικά στα παράλια και σε περιοχή καταιγίδας μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και στα δυτικά και βόρεια παράλια τοπικά μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 12 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 16 στα παράλια και στους 7 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Τετάρτη και την Πέμπτη αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, οι οποίες κατά τόπους πιθανό να είναι έντονες ή παρατεταμένες. Το βράδυ της Τετάρτης είναι πολύ πιθανό να σημειωθεί χιονόπτωση στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους, η οποία αναμένεται να συνεχιστεί και την Πέμπτη. Παγετός αναμένεται να σχηματιστεί σε ορεινές περιοχές, το βράδυ της Πέμπτης.

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι αρχικά κατά διαστήματα συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές, μεμονωμένες καταιγίδες και χιόνια στα ψηλότερα ορεινά, αλλά από το μεσημέρι κυρίως και μετά αναμένεται σταδιακή βελτίωση σε αρκετές περιοχές. Σε ορεινές περιοχές αναμένεται να σχηματιστεί παγετός κατά τη διάρκεια της νύκτας.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά αισθητή πτώση την Τετάρτη και την Πέμπτη και μη αξιόλογη μεταβολή την Παρασκευή.