Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016

Όλα τα νεότερα για τον Ούγγρο επενδυτή της Γεροσκήπου



Η διαπραγμάτευση όσον αφορά την επένδυση στην Πάφο από Ούγγρο επενδυτή συνεχίζεται κανονικά, είπε ο Υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος, σε σημερινές του δηλώσεις.


Κληθείς μετά τη σύσκεψη για μετακίνηση των εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών από τη Λάρνακα στο Βασιλικό να σχολιάσει δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της κυβερνητικής πλευράς και του Ούγγρου επενδυτή για την τουριστική ανάπτυξη στη Γεροσκήπου κατέληξαν σε πλήρες αδιέξοδο, ο κ. Χάσικος είπε ότι γράφονται πολλά στις εφημερίδες και κάποιοι από τους τηλεοπτικούς σταθμούς, επίσης, μεταδίδουν τα δικά τους ρεπορτάζ.

«Εμείς ως Υπουργείο Εσωτερικών το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι ότι μεσούσης της διαπραγμάτευσης, δεν μας επιτρέπεται, ούτε και είναι ορθό είτε να σχολιάζουμε είτε να δηλώνουμε οτιδήποτε επ’ αυτού. Η διαπραγμάτευση συνεχίζεται και να αναμένετε αποτελέσματα επίσημα στο τέλος της διαπραγμάτευσης», πρόσθεσε.

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, ο κ. Χάσικος είπε ότι υπάρχει θεσμοθετημένο όργανο το οποίο διαπραγματεύεται.

«Δεν είναι ο Υπουργός. Σε αυτή την ομάδα διαπραγμάτευσης συμμετέχουν οι πάντες. Προεδρεύει ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εσωτερικών. Υπάρχουν εκπρόσωποι άλλων Υπουργείων. Συμμετέχει εκπρόσωπος του Γενικού Ελεγκτή, εκπρόσωπος του Γενικού Λογιστηρίου, εκπρόσωπος της Νομικής Υπηρεσίας. Συμμετέχουν οι πάντες. Να είστε βέβαιοι ότι η διαπραγματευτική ομάδα έχοντας κατά νου το δημόσιο συμφέρον το οποίο έχει καθήκον να διαφυλάξει από τη μια, αλλά την ίδια στιγμή, από την άλλη, έχει κατά νου τις ανάγκες που έχει η οικονομία, το ότι πρέπει να δημιουργούνται project μεγάλα, επενδύσεις, τα οποία οπωσδήποτε υποβοηθούν την οικονομία της χώρας», συμπλήρωσε.

«Εγώ δεν συμμετέχω στη διαπραγματευτική ομάδα αλλά από την ενημέρωση που έχω από τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου, οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται», κατέληξε.


kype