Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

Λαμπάδιασε η βιβλιοθήκη στην Κακοπετριά



Ολοσχερώς καταστράφηκε το πρωί από πυρκαγιά, το παλιό διώροφο κτίριο του Κ.Σ. Κακοπετριάς στο οποίο βρισκόταν η βιβλιοθήκη της κοινότητας, αλλά και κάποια καταστήματα. Είναι "μεγάλο πλήγμα για την κοινότητα", δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο κοινοτάρχης Ιωάννης Ιακωβίδης, την ώρα που η Πυροσβεστική Υπηρεσία έθετε υπό έλεγχο την φωτιά.

 
Σύμφωνα με τον κ.Ιακωβίδη, η φωτιά ξέσπασε γύρω στις 8:30 όταν εργάτες, που είχαν αναλάβει την ανακαίνιση μέρους του κτιρίου, άναψαν το παλιό τζάκι για να ζεσταθούν. Η φωτιά εξαπλώθηκε αστραπιαία και στη σκηνή κλήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία για κατάσβεση της.
 
Από τη φωτιά κατέρρευσε και η οροφή του κτιρίου, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις απέτρεψαν επέκταση της στο κτίριο του ταχυδρομείου και της αστυνομίας.
 
Όπως εξάλλου ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Αλέκος Γεωργιάδης, στο χώρο του παλιού κτιρίου, που χρονολογείται από τη δεκαετία του `30, γίνονταν εργασίες ώστε να μεταφερθεί εκεί το ταχυδρομείο και να δημιουργηθεί γραφείο εξυπηρέτησης του πολίτη.
 
Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αντρέας Κεττής, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι για την κατάσβεση της φωτιάς ανταποκρίθηκαν πέντε πυροσβεστικά οχήματα της Υπηρεσίας, καθώς και δυο του Τμήματος Δασών.
 
Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο, συνέχισε, και πυροσβέστες εισήλθαν με αναπνευστικές συσκευές εντός του κτιρίου για πλήρη κατάσβεση της.



κυπε