Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

Έρχονται βροχές, καταιγίδες και χιόνια στην Κύπρο



Ασθενής ψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή. Από την Τρίτη θα αρχίσει να επηρεάζει την περιοχή µας χαµηλό βαροµετρικό.


Σήµερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεµοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι 3 µε 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 21 στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 11 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το βράδυ ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος αλλά σταδιακά θα παρατηρούνται αυξηµένες νεφώσεις, κυρίως στη µέση και ανώτερη ατµόσφαιρα. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, γενικά ασθενείς 3 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει στους 10 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 14 στα παράλια και στους 6 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Τρίτη ο καιρός θα είναι κατά διαστήµατα συννεφιασµένος µε ενδεχόµενο µεµονωµένων βροχών, ενώ αργά το απόγευµα και το βράδυ αναµένονται τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει µικρή πτώση.

Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος µε τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες. Το βράδυ, στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους, δεν αποκλείεται να πέσει και χιόνι. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει µικρή πτώση.

Την Πέµπτη ο καιρός θα παραµείνει κυρίως συννεφιασµένος µε τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες. Στην περιοχή του Τροόδους αναµένεται να χιονίσει. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει αισθητή πτώση.