Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

Ανεμοστρόβιλος έπληξε την περιοχή Αχέλειας – Τίμης



Τα έντονα καιρικά φαινόμενα με τους δυνατούς ανέμους τη χαλαζόπτωση κατά διαστήματα και τις καταρρακτώδεις βροχές που έπληξαν την πόλη και την επαρχία Πάφου άφησαν στο πέρασμα τους σοβαρές ζημιές. Πρώτα και κύρια από τους δυνατούς ανεμοστρόβιλους σημειώθηκαν μεγάλες καταστροφές σε κτηνοτροφικά υποστατικά στην περιοχή Αχέλειας όπου ταλαιπωρημένοι γεωργοκτηνοτρόφοι μετρούν από το πρωί τις ζημιές.


Επίσης μεγάλη ταλαιπωρία προκλήθηκε από την διακοπή ρεύματος σε πάρα πολλά χωριά της Επαρχίας αλλά και στην πόλη της Πάφου.

Μιλώντας στο ΚΥΠΕ ο πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου Τίμης Χαράλαμπος Χαραλάμπους ανέφερε πως πρόκειται για βιβλική καταστροφή από ανεμοστρόβιλο που έπληξε την περιοχή πλησίον του Πύργου ελέγχου του αεροδρομίου Πάφου.

Από τα έντονα καιρικά φαινόμενα – όπως είπε- σημειώθηκαν ζημιές σε φυτείες πατατών , αποκόπηκαν κυπαρίσσια αλλά και οι δυνατοί άνεμοι υφάρπαξαν μάντρα ιδιοκτησία του Θεοδόση Αρέστη που φιλοξενούσε μεγάλο αριθμό ζώων .

Η πυροσβεστική υπηρεσία κλήθηκε σε μια περίπτωση για όχημα που είχε μετακινηθεί από τις πλημμύρες στην περιοχή Γιουνιβέρσαλ αλλά και σε δεύτερη περίπτωση για ανελκυστήρα. 

Επίσης συνεργεία του Δήμου Πάφου κλήθηκαν για την αποκοπή δένδρων στην λεωφόρο Κοριτσιάς. 

Σε άλλη περίπτωση οι ισχυροί άνεμοι ανάρπαξαν μέρος του μεταλλικού υπόστεγου υποστατικού στον αερολιμένα Πάφου όπου χρησιμοποιείται κυρίως για την επιδιόρθωση οχημάτων ως συνεργείο. 

Η βαριά μάλιστα πόρτα εισόδου  του υποστατικού έχει μετακινηθεί. Ήδη έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για την αποκατάσταση του υποστατικού.



κυπε