Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

Ο ανεμοστρόβιλος στην Πάφο προκάλεσε μεγάλα προβλήματα



Φωνή απόγνωσης από κτηνοτρόφους και γεωργούς στην περιοχή Τίμης, Αναρίτας  και Αχέλειας, αφού οι έντονες καιρικές συνθήκες που έπληξαν την επαρχία  Πάφου γύρω στις 08:00 το πρωί,  προκάλεσαν  μεγάλες καταστροφές.


Από δυνατό ανεμοστρόβιλο  σημειώθηκαν μεγάλες καταστροφές σε κτηνοτροφικά υποστατικά στην περιοχή Αχέλειας, Αναρίτας και Τίμης  όπου ταλαιπωρημένοι γεωργοκτηνοτρόφοι μετρούν από το πρωί τις ζημιές.

Μιλώντας στο ΚΥΠΕ ο Λεόντιος Παπαμηνάς, αγρότης από την Αναρίτα,  ανέφερε πως οι ζημιές που υπέστη η περιουσία του είναι μεγάλες και κάλεσε το Κράτος να τους στηρίξει.

Τις ζημιές, όπως επεξήγησε, προκάλεσαν οι έντονες καιρικές συνθήκες με δυνατούς ανέμους και καταρρακτώδεις βροχές και ο ανεμοστρόβιλος που έπληξε την περιοχή.

Επίσης αγρότης από την Αναρίτα, ο Χριστόδουλος Παπαμηνάς, είπε  πως οι  πατατοκαλλιέργειες του καταστράφηκαν ολοσχερώς και ζήτησε τη στήριξη του Κράτους  για να μπορούν να επιβιώσουν. Η μάντρα του, είπε, υπέστη εκτεταμένες ζημιές.

Ο Κώστας Κωνσταντίνου, ιδιοκτήτης φάρμας στην κτηνοτροφική περιοχή Αναρίτας  ανέφερε στο  ΚΥΠΕ πως ο ανεμοστρόβιλος προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές στο υποστατικό του που φιλοξενεί ζώα, ενώ κάποια εξ αυτών καταπλακώθηκαν από τη στέγη και εντοπίστηκαν νεκρά.

Θέλουμε, είπε, βοήθεια από την Κυβέρνηση, αφού ο καθένας έχει από τέσσερα με πέντε παιδιά  και υπέστη έκαστος περίπου εκατό χιλιάδες ζημιά.  

Το ρεύμα στις περιοχές όπου είχε διακοπεί, έχει επανέλθει ανακουφίζοντας τους κατοίκους της πόλης και επαρχίας από τη σύντομη ταλαιπωρία.

Από τα έντονα καιρικά φαινόμενα,  αποκόπηκαν κυπαρίσσια, ενώ οι δυνατοί άνεμοι κατέστρεψαν  μάντρα που φιλοξενούσε μεγάλο αριθμό ζώων.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία κλήθηκε σε μια περίπτωση για όχημα που είχε μετακινηθεί από τις πλημμύρες στην περιοχή Γιουνιβέρσαλ και σε δεύτερη περίπτωση για ανελκυστήρα. 

Συνεργεία του Δήμου Πάφου κλήθηκαν για την αποκοπή δένδρων στη λεωφόρο Κοριτσιάς. 

Στις διαδικασίες αποκατάστασης βρίσκεται και το υποστατικό που πλήγηκε στον αερολιμένα Πάφου το οποίο χρησιμοποιείται ως συνεργείο. Οι ισχυροί άνεμοι που έπληξαν την επαρχία νωρίς το πρωί, ανάρπασαν μέρος του μεταλλικού υπόστεγου αλλά και την βαριά πόρτα της εισόδου του.



κυπε