Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

Κατάσχεση μεγάλης ποσότητας καπνικών προϊόντων



Μεγάλη ποσότητα καπνικών προϊόντων κατασχέθηκε στην Επαρχία Πάφου, σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος Τελωνείου.


Όπως αναφέρεται το απόγευμα χθες, μέλη της ΥΚΑΝ Πάφου, μετά από έρευνα που διενήργησαν σε όχημα το οποίο ανήκει σε Ιορδανό, μόνιμο κάτοικο Πάφου, εντόπισαν 15 κούτες τσιγάρων των 200 τεμαχίων.

Ο εν λόγω Ιορδανός δεν έδωσε επαρκείς εξηγήσεις για τνη προέλευση των τσιγάρων και συνελήφθη για αυτόφωρο αδίκημα.

Στη συνέχεια, ερευνήθηκε η οικία του Ιορδανού, στην οποία εντοπίστηκαν άλλες 147 κούτες των 200 τεμαχίων καθώς επίσης και 14 πακέτα των 5 συσκευασιών των 50 γραμμαρίων καπνού για στριφτό τσιγάρο.

Κλήθηκαν στη σκηνή Λειτουργοί του Τμήματος Τελωνείων οι οποίοι διαπίστωσαν ότι τα ανευρεθέντα δεν έφεραν τη σήμανση για το βλαβερό του καπνίσματος στην ελληνική και τουρκική γλώσσα, γεγονός που υποδηλώνει ότι αυτά είναι αφορολόγητα.

Σε κατάθεση που έδωσε ο ύποπτος, ανέφερε ότι τα πιο πάνω καπνικά προϊόντα τα προμηθεύτηκε από τις κατεχόμενες περιοχές.

Τα ανευρεθέντα, η δασμοφορολογική επιβάρυνση των οποίων ανέρχεται στα € 6,500 περίπου, κατασχέθηκαν από τις Τελωνειακές Αρχές καθώς και το όχημα το οποίο χρησιμοποιήθηκε παράνομα για τη μεταφορά των καπνικών προϊόντων.

Ακολούθως, ο Διευθυντής Τμήματος Τελωνείων αποδέχτηκε γραπτό αίτημα του υπόπτου για εξώδικο συμβιβασμό της υπόθεσης με την καταβολή χρηματικού ποσού ύψους € 10,660.

Το όχημα δόθηκε στον ιδιοκτήτη του με την καταβολή ποσού απόδοσης ύψους € 340 και τα κατασχεθέντα καπνικά προϊόντα εγκαταλείφθηκαν.

Με την είσπραξη των πιο πάνω ποσών, ο ύποπτος αφέθηκε ελεύθερος, καταλήγει η ανακοίνωση.



κυπε