Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016

BEST Creative Tourism Destination 2016 ανακυρήχθηκε η Πάφος από το Creative Tourism Network



Το διεθνές δίκτυο Creative Tourism Network, με έδρα την Βαρκελώνη, ανακήρυξε την Πάφο Best Creative Tourism Destination 2016, στο πλαίσιο της απονομής των βραβείων 2016 κατά την πρόσφατη τουριστική έκθεση του Λονδίνου.


Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ΕΤΑΠ, η διάκριση προέκυψε μετά από αξιολόγηση σχετικής πρότασης της Πάφου που ετοίμασε και κατέθεσε η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου.

Πέραν των 100 καταξιωμένων προορισμών διακρίθηκε η Πάφος ως Best Creative Tourism Destination 2016, ως ο καλύτερος προορισμός για το 2016 που προσφέρει στους επισκέπτες την ευκαιρία για δημιουργικές εμπειρίες με την ενεργό συμμετοχή τους σε εμπειρίες που συνδέονται με την τοπική κοινωνία, παράδοση, και πολιτισμό, αναφέρει η ανακοίνωση.

Σήμερα η Πάφος προσφέρει διάφορες εμπειρίες που μπορεί ο επισκέπτης να συμμετάσχει και να δημιουργήσει όπως οινογαστρονομία, παραδοσιακά επαγγέλματα, χειροτεχνία, τέχνες και παραδόσεις, εκμάθηση γλώσσας, πολιτιστικές και άλλες εκδηλώσεις με μεγάλο περιθώριο όμως περαιτέρω ανάπτυξης και βελτίωσης.

Τα τελευταία χρόνια διάφορες μελέτες, αναφέρεται, έχουν καταδείξει ότι ο επισκέπτης δεν θέλει πλέον να θεωρείται “τουρίστας” αλλά θέλει να αισθάνεται ότι συμμετέχει στην καθημερινή ζωή, και εμπειρία του προορισμού.

Σημειώνεται πως γίνονται προσπάθειες που συμβάλλουν στη διαφοροποίηση και την καινοτομία της τουριστικής εμπειρίας.

Με αυτόν τον τρόπο, δημιουργικός τουρισμός και εμπειρία μπορεί να συμβάλουν αισθητά στην τόνωση της τοπικής οικονομικής, κοινωνικής και πολιτιστικής ανάπτυξης, καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΤΑΠ.



κυπε