Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016

Οι ειδήσεις από την Πυροσβεστική Υπηρεσία



Η Πυροσβεστική Υπηρεσία, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση, από τις 06.00 της 26ης Νοεμβρίου 2016 μέχρι και τις 06.00 της 27ης Νοεμβρίου 2016 ανταποκρίθηκε σε 46 κλήσεις για βοήθεια, 33 πυρκαγιές, 12 ειδικές εξυπηρετήσεις και 1 ψευδή κλήση.


Χθες, στις 08.07 λήφθηκε κλήση για τροχαίο δυστύχημα στη διασταύρωση Λεωφ. Μόρφου και Λυκαβητού στη Λακατάμια. Όχημα μάρκας BMW και ταξί μάρκας Mercedes συγκρούστηκαν μεταξύ τους. Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Λακατάμιας με ομάδα διάσωσης και 2 οχήματα και η ώρα 08.25 κατάφεραν να αποπαγιδεύσουν μια γυναίκα από το όχημα BMW, με τη χρήση υδραυλικών διασωστικών εργαλείων. Μεταφέρθηκε στο T.A.E.Π του Νοσοκομείου Λευκωσίας με ασθενοφόρο του Νοσοκομείου.

Εξάλλου στις 22.28 λήφθηκε κλήση πυρκαγιά σε ξύλινη στέγη κατοικίας μετά από άναμμα τζακιού στο χωριό Ελεδιό, στην Πάφο. Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Πάφου με 3 οχήματα και η ώρα 23.45 η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς έγινε αποδόμηση της οροφής, χρήση τυλιχτήρα από το νερό του οχήματος και 2 αναπνευστικές συσκευές. Τα αίτια της πυρκαγιάς οφείλονται σε ελαττωματική καμινάδα τζακιού.

Αργότερα το Σάββατο το βράδυ, συγκεκριμένα στις 23.56, λήφθηκε κλήση για τροχαίο δυστύχημα στην οδό Κωστή Παλαμά στη Μέσα Γειτονιά, στη Λεμεσό. Ένα όχημα μάρκας BMW συγκρούστηκε με πάσσαλο της ΑΗΚ όπου και τον απέκοψε. Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Αγίου Ιωάννη ΄΄Λοχία Βασίλη Κρόκου΄΄ με ομάδα διάσωσης και η ώρα 00.25 κατάφεραν να αποπαγιδεύσουν τον οδηγό του οχήματος με τη χρήση υδραυλικών διασωστικών εργαλείων Holmatro και να μεταφερθεί με ασθενοφόρο στο Τ.Α.Ε.Π του νοσοκομείου Λεμεσού. Δεν υπήρχε άλλο άτομο μαζί του.

Σήμερα τις πρωινές ώρες, στις 02.50, λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε όχημα μετά από τροχαίο στο δρόμο Αγία Ειρήνη – Κυπερούντα. Ανταποκρίθηκε ο Αγροτικός Πυροσβεστικός Σταθμός Ευρύχου και η ώρα 03.40 η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο. Το όχημα μάρκας SUBARU ανατράπηκε στο χαντάκι με αποτέλεσμα να αρχίσει πυρκαγιά. Το όχημα κάηκε ολοσχερώς. Ο οδηγός του οχήματος απελευθερώθηκε πριν την άφιξη της πυροσβεστικής μόνος του και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο από περαστικούς. Η πυρκαγιά προκλήθηκε στο όχημα μετά την ανατροπή του.



κυπε