Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

Κρεοπώλης πουλούσε ακατάλληλα κρέατα



Στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού οδηγείται ιδιοκτήτης κρεοπωλείου στη Λεμεσό, για κατοχή σφαγίων χωρίς την εγκεκριμένη σήμανση και χωρίς τον απαιτούμενο υγειονομικό έλεγχο.

 
Σύμφωνα με τα στοιχεία που εξετάζει η Αστυνομία, ο συγκεκριμένος κρεοπώλης φέρεται ότι σφράγιζε με πλαστή σφραγίδα σφάγια τα οποία στη συνέχεια διέθετε στην αγορά, ενώ από έλεγχο, κτηνιατρικός λειτουργός διαπίστωσε πως σε αυτά υπήρχε κοπριά.
 
Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα και μετά από έλεγχο των κτηνιατρικών υπηρεσιών, διαπιστώθηκε ότι εντός του ψυγείου του κρεοπωλείου υπήρχαν σφάγια τα οποία δεν έφεραν τις ενδεδειγμένες σφραγίδες και πως αυτές έφεραν διακριτικό που χρησιμοποιείται από σφαγείο της Πόλης Χρυσοχούς, το οποίο ωστόσο δεν είχε τεμαχίσει τα σφάγια.
 
Επίσης διαπιστώθηκε ότι τα σφάγια, που παραλήφθηκαν και κατακρατήθηκαν,  έφεραν επάνω τους κοπριά , κάτι που υποδεικνύει ότι αυτά δεν τεμαχίστηκαν σε σφαγείο, καθώς σε τέτοια περίπτωση πλένονται και ελέγχονται ώστε να είναι κατάλληλα για την αγορά.
 
Χθες εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης του ιδιοκτήτη του κρεοπωλείου ο οποίος ανακρίθηκε και οδηγείται σήμερα ενώπιον του δικαστηρίου για έκδοση διατάγματος κράτησης του.



κυπε