Σάββατο 5 Μαΐου 2018

Δείτε την ομολογία του 33χρονου για το στυγερό έγκλημα στο Στρόβολο

Ο 33χρονος Τζιωνής αν και αρχικά είχε πει στους ανακριτές ότι «ήξερε μέχρι ενός σημείου» όσα έγιναν το μοιραίο βράδυ, υπό το βάρος της πίεσης που έφεραν τα όσα είπαν στους ανακριτές οι άλλοι τρεις ύποπτοι που τελούν υπό κράτηση, «έσπασε» και παραδέχτηκε πως ήταν αυτός που το μοιραίο βράδυ της 18ης προς 19η Απριλίου σκότωσε με αλλεπάλληλες μαχαιριές τον  Γιώργο Χατζηγεωργίου και τη σύζυγό του Ντίνα Σεργίου.

Πληροφορίες που δημοσιεύει στο σημερινό της φύλλο η εφημερίδα «Φιλελεύθερος» αναφέρουν ότι ο ίδιος αποκάλυψε στους ανακριτές ότι μπήκε στο σπίτι της οδού Ζαλόγγου από παράθυρο που βρίσκεται στον πάνω όροφο και αμέσως τον αντελήφθη η 59χρονη Σεργίου που βρισκόταν στο υπνοδωμάτιό της. Η άτυχη γυναίκα άρχισε να φωνάζει και τότε τη μαχαίρωσε. Τις φωνές της άκουσε ο σύζυγός της, που βρισκόταν στο ισόγειο της οικίας και πιθανό έβλεπε τηλεόραση και προσέτρεξε για βοήθεια. Ο 33χρονος είπε ότι τον σκότωσε και αυτόν και μετά έψαξε για το χρηματοκιβώτιο, ωστόσο δεν το βρήκε.

Ξύπνησε τον 15χρονο γιο των θυμάτων και τον οδήγησε στην κουζίνα όπου του ζήτησε να ξεκλειδώσει για να μπει ο συνεργός του.
Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, ο Τζιωνής στο τέλος της κατάθεσης του ζήτησε συγγνώμη και υπέδειξε στους ανακριτές τον δρόμο που χρησιμοποίησε για να διαφύγει από τη σκηνή.

  • Οι τρεις ύποπτοι τον «έδειξαν» ως τον ηθικό και φυσικό αυτουργό του εγκλήματος
  • DNA του κατέδειξαν οι επιστημονικές εξετάσεις στο φονικό μαχαίρι, στο ρόπαλο και το ξίφος που βρέθηκαν εντός της οικίας και ο 15χρονος είπε πως δεν ανήκαν στην οικογένεια
  • Τον αναγνώρισε ο 15χρονος γιος του τραγικού ζεύγους
  • Κλειστό κύκλωμα κατέγραψε ύποπτες κινήσεις του στην περιοχή
  • Ημερολόγια στα οποία κατέγραψε σημειώσεις για το έγκλημα εντοπίστηκαν στο αυτοκίνητο του

Κίνητρο του εγκλήματος ήταν η διάρρηξη και κλοπή χρηματοκιβωτίου που ο 33χρονος θεωρούσε ότι υπήρχε εντός της οικίας. Όπως έχει ήδη γίνει γνωστό ο 33χρονος μετέβη το μοιραίο βράδυ στην οικία αποφασισμένος ακόμα και να σκοτώσει προκειμένου να πετύχει το στόχο του. «Εν να γίνω πλούσιος» δήλωνε λίγο πριν σε συγγενικό του πρόσωπο.