Τετάρτη 9 Μαΐου 2018

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού και ο Ευρωβουλευτής Νεοκλής Συλικιώτης επισκέφθηκαν το Ινστιτούτο Κύπρου



Επίσκεψη στο Ινστιτούτο Κύπρου(ΙΚυ) πραγματοποίησαν σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ κ. Άντρος Κυπριανού και ο Ευρωβουλευτής κ. Νεοκλής Συλικιώτης. Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Δρ Πέτρος Καρέκλας, Πρόεδρος του Συνδέσμου Φίλων του Ινστιτούτου Κύπρου και ο κ. Σώτος Ζακχαίος, Μέλος του Συμβουλίου Επιτρόπων του Ινστιτούτου Κύπρου.


Μετά από μια σύντομη ενημέρωση αναφορικά με τις ερευνητικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες του Ινστιτούτου Κύπρου από τον Πρόεδρο του Ιδρύματος, Καθηγητή Κώστα Ν. Παπανικόλα, οι κύριοι Κυπριανού και Συλικιώτης ξεναγήθηκαν στα εργαστήρια και σε άλλες ερευνητικές υποδομές του ΙΚυ από τον Αντιπρόεδρο Έρευνας του Ινστιτούτου, Καθηγητή Ευριπίδη Στεφάνου.

Στο χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος του ΙΚυ δήλωσε ότι «είμαστε πολύ χαρούμενοι που σήμερα καλωσορίζουμε το Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ, κ. Άντρο Κυπριανού και τον Ευρωβουλευτή κ. Νεοκλή Συλικιώτη, δυο φίλους του Ινστιτούτου Κύπρου, στους οποίους εκφράζουμε τις θερμές μας ευχαριστίες για την διαχρονική τους στήριξη προς το Ινστιτούτο. Είμαστε ευτυχείς που μπόρεσαν να βρουν χρόνο από το πολυάσχολο πρόγραμμά τους για να μας επισκεφθούν, κάτι που δείχνει την εκτίμησή τους προς το Ινστιτούτο, αλλά και τη δέσμευσή τους να σταθούν αρωγοί σε θέματα έρευνας, καινοτομίας και εκπαίδευσης».

Στις δηλώσεις τους, οι κύριοι Κυπριανού και Συλικιώτης ανέφεραν ότι είναι εντυπωσιασμένοι από τα ερευνητικά επιτεύγματα του Ινστιτούτου και εξέφρασαν την ευαρέσκεια τους για το σημαντικό έργο που επιτελείται. Ο κ. Κυπριανού ευχαρίστησε για την ευκαιρία που του δόθηκε να επισκεφθεί το ΙΚυ,  ένα χώρο που είναι πολύ οικείος σε αυτόν και συνεχάρη τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, τη Διοίκηση και τους επιστήμονες του Ινστιτούτου για τα ερευνητικά και εκπαιδευτικά τους επιτεύγματα.

Ο κ. Συλικιώτης τόνισε ότι η συμμετοχή του στην ανάπτυξη του Ινστιτούτου Κύπρου είναι σταθερή και διαχρονική, προσθέτοντας ότι αυτή η συμμετοχή άρχισε από ιδρύσεως του Ινστιτούτου και συνεχίζει μέχρι σήμερα, μέσα από όλες τις θέσεις στις οποίες έχει υπηρετήσει αυτά τα χρόνια.

Καταλήγοντας, οι κύριοι Κυπριανού και Συλικιώτης διαβεβαιώσαν ότι η στήριξη τους προς το Ινστιτούτο Κύπρου παραμένει σταθερή και δεδομένη, τόσο εντός, όσο και εκτός της Κύπρου, στο Ευρωκοινοβούλιο, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στις σχετικές επιτροπές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.