Τετάρτη 2 Μαΐου 2018

Άστραψε και βρόντηξε ο Φύτος για την έλλειψη εργατικού δυναμικού στα κέντρα αναψυχής

Ν. Θρασυβούλου - πρόεδρος ΟΣΙΚΑ


Η Παγκύπρια Ομοσπονδία Συνδέσμων Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής -  ΟΣΙΚΑ -  βρίσκεται στα πρόθυρα "νευρικού κλονισμού" μιας και τα μέλη της δεν μπορούν να βρουν εργατικό δυναμικό για τις επιχειρήσεις τους. Μπήκαμε για τα καλά στην τουριστική περίοδο και τα περισσότερα κέντρα αναψυχής ανά το Παγκύπριο εκπέμπουν SOS, αφού δεν έχουν υπαλλήλους για να εργαστούν στα μαγαζιά τους.

Η ΟΣΙΚΑ έχει προχωρήσει σε επαφές με το αρμόδιο υπουργείο αλλά και τις συντεχνίες και έχει θίξει το θέμα των υπαλλήλων. Οι κατά τόπους σύνδεσμοι κέντρων αναψυχής έχουν καλέσει τα μέλη τους να ζητούν εργατικό δυναμικό μέσω του Γραφείου εργασίας, κάτι που έχουν κάνει. Μάλιστα,  οι σχετικές φόρμες που κατατίθενται στο Γραφείο εργασίας, αποστέλλονται και στην Υπουργό Εργασίας.   
Ο πρόεδρος της ΟΣΙΚΑ Νεόφυτος Θρασυβούλου, τόνισε ότι, τα κέντρα αναψυχής τηρούν τις συλλογικές συμβάσεις που έχουν υπογραφεί , κάτι που φαίνεται μέσα από τις φόρμες που έχουν καταθέσει οι ιδιοκτήτες των κέντρων αναψυχής και τους μισθούς που προσφέρουν .
Η ΟΣΙΚΑ, σημείωσε ο κ. Θρασυβούλου, καλεί το Υπουργείο Εργασίας και τις συντεχνίες να προχωρήσουν το συντομότερο δυνατό σε συνεντεύξεις για εξεύρεση ντόπιου εργατικού δυναμικού, που υποστηρίζουν οι αρμόδιοι ότι υπάρχει.
Είναι κρίμα, είπε ο κ. Θρασυβούλου,  να προσπαθούμε να βάλουμε την τουριστική βιομηχανία σε ανοδική πορεία και σήμερα που τα πράγματα είναι καλύτερα μετά την οικονομική κρίση, να μην έχουμε εργατικά χέρια. Το χειρότερο όλων, πρόσθεσε είναι ότι,   σε αυτή την κατάσταση μένουμε απλοί θεατές, με τους ανταγωνιστές μας να καραδοκούν και να κινδυνεύουμε να υποστούμε μεγάλο οικονομικό πλήγμα.  

ΟΣΙΚΑ