Παρασκευή 11 Μαΐου 2018

Lounge “Ouranos” στο ανακαινισμένο ξενοδοχείο Annabelle



Η νέα, must-visit, καλοκαιρινή άφιξη της Κύπρου


Με πανοραμική θέα προς τη θάλασσα, το λιμανάκι της Πάφου και το μεσαιωνικό κάστρο, το roof-μπαρ Ouranos, που μόλις άνοιξε τις πύλες του στον τελευταίο όροφο του ξενοδοχείου Annabelle, δεν ξεχωρίζει μόνο για το γούστο και την καλαισθησία του, αλλά και για το καλό φαγητό, τα δροσιστικά κοκτέιλς και την υπέροχη μουσική. 


Σε έναν ζεστό χώρο, που συνδυάζει τη γοητεία του εκλεπτυσμένου στυλ με την οικεία αίσθηση  που αποπνέουν οι ιδιαίτερες διακοσμητικές λεπτομέρειες, το roof-μπαρ Ουρανός προσφέρει ένα ξεχωριστό και πολύ προσεγμένο μενού.
Η μεσογειακή fusion κουζίνα του ενώνεται με τις σύγχρονες, διεθνείς τάσεις, αξιοποιώντας έτσι ιδανικά τα πιο φρέσκα τοπικά συστατικά, σε ένα αποτέλεσμα που ικανοποιεί και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο. Το μενού του μεσημεριανού γεύματος διαθέτει μια ποικιλία υγιεινών επιλογών από φρέσκες σαλάτες και ψάρια. Ξεχωρίζουν ο τόνος με μάνγκο, ρύζι γιασεμιού με ponzu και τζίντζερ τουρσί, και το χοιρομέρι με ψητά λαχανικά και ρικότα. Για δείπνο προσφέρονται μικρά, λαχταριστά πιάτα, ιδανικά για να τα μοιραστεί η παρέα. Κροκέτες με ντοματίνια και καρυκευμένη μαύρη φάβα και τραγανά φαλάφελ, με κύμινο και κόλιανδρο. Για επιδόρπιο, η τάρτα από μαύρη σοκολάτα και πικάντικη πιπεριά και η καρυδόπιτα Annabelle κλέβουν την παράσταση.

Για όλους εκείνους που εκτιμούν το fine drinking, οι έμπειροι μπάρμεν αντλώντας έμπνευση από κάθε γωνιά της γης  δημιουργούν  ευφάνταστα κοκτέιλς και πρωτότυπα και αριστουργηματικά spirits, με βάση πάντα φρέσκα υλικά. O Ouranos αποτελεί επίσης ιδανικό προορισμό για απογευματινό καφέ, φρέσκους, δροσιστικούς χυμούς και μια πλήρη γκάμα από τσάγια με χαλαρωτικές ή τονωτικές ιδιότητες.

Το cosy περιβάλλον και το σύγχρονο περιβάλλον συμπληρώνει μια ποικιλία μουσικών επιλογών, κάθε μέρα. Οι Τετάρτες έρχονται με καλοκαιρινές μελωδίες από τη λατινική Αμερική και όχι μόνο. Τις Παρασκευές, ελαφρολαϊκές βραδιές από τετραμελή μπάντα με guest εμφανίσεις. Τα Σάββατα, 3 μελής μπάντα ταξιδεύει τους θαμώνες με jazz standards τραγούδια, αλλά και jazz διασκευές από το pop ρεπερτόριο. Και τις Κυριακές, επιστροφή στις επιτυχίες των 70’s-80’s με βραδιές retro.