Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019

Κατηγορούνται για τη δολοφονία του 18 μηνών παιδιού τους


Τις κατηγορίες της δολοφονίας και της παιδικής κακοποίησης για τον θάνατο του 18 μηνών γιού τους αντιμετωπίζουν δύο γονείς vegan στη Φλόριντα.
 
Το άτυχο παιδάκι ζύγιζε κάτι λιγότερο από 8 κιλά την ημέρα του θανάτου, ένα βάρος το οποίο συνήθως έχουν παιδιά ηλικίας 7 μηνών.
 
Η εισαγγελέας που απηύθυνε τις κατηγορίες κατά του 30χρονου Ράι Ο Λίρι και της 35χρονη συζύγου του Σίλα ανακοίνωσε ότι στην υπόθεση περιλαμβάνονται και οι περιπτώσεις των άλλων τριών παιδιών που βρέθηκαν στο σπίτι στο οποίο εντοπίστηκε νεκρό το 18 μηνών παιδί τον περασμένο Σεπτέμβριο.
 
«Τα αποδεικτικά στοιχεία και οι φωτογραφίες από το σπίτι της οικογένειας είναι τρομακτικές. Είναι εικόνες που ως μητέρα και ως εισαγγελέας δεν πρόκειται να ξεχάσω» είπε χαρακτηριστικά η εισαγγελέας.
 
Η ιατροδικαστική έκθεση για το 18 μηνών παιδί έδειξε συμπτώματα που σχετίζονται με ασιτία όπως αφυδάτωση, προβλήματα στο συκώτι και πρήξιμο στα χέρια και τα πόδια.
 
Εκτός από το 18 μηνών παιδί το οποίο βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του, στο σπίτι ήταν και δύο από τα αδερφάκια του, ηλικίας 3 και 5 ετών που ήταν εξαιρετικά υποσιτισμένα και μικροκαμωμένα για την ηλικία τους.
 
Και τα δύο παιδιά ήταν χλωμά και το δέρμα τους ήταν ωχρό ενώ το ένα είχε και μεγάλο πρόβλημα με τα δόντια του.
 
Το τρίτο παιδί που βρέθηκε στο σπίτι, ηλικίας 11 ετών, ήταν σε καλύτερη κατάσταση με τους αστυνομικούς να διαπιστώνουν ότι αυτό συνέβη πιθανότατα γιατί κάθε δύο εβδομάδες επισκεπτόταν τον φυσικό του πατέρα.
 
Η 35χρονη μητέρα είπε στους αστυνομικούς ότι το άτυχο παιδί δεν είχε φάει τίποτα άλλο εκτός από γάλα όλη την εβδομάδα πριν τον θάνατό του υποστηρίζοντας ότι πίστευε πως δεν είχε όρεξη γιατί έβγαζε δόντια.
 
Το ακόμα πιο εξοργιστικό ήταν ότι ενώ το 18 μηνών παιδί αντιμετώπιζε αναπνευστικά προβλήματα από το πρωί της μοιραίας ημέρας, οι γονείς του αντί να ενημερώσουν τις αρχές έπεσαν για ύπνο.
 
Η 35χρονη είπε, επίσης, στους αστυνομικούς ότι το παιδί δεν το είχε δει ποτέ γιατρός και ότι η διατροφή του ήταν κυρίως μάνγκο, μπανάνες και αβοκάντο.
 
Πηγή: Πρώτο Θέμα