Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2019

Βροχές και καταιγίδες από τη Δευτέρα στην Κύπρο

Ψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή, ενώ σταδιακά τη Δευτέρα βαρομετρικό χαμηλό αναμένεται να επηρεάσει την περιοχή.

Σήμερα, μετά τη διάλυση της τοπικής αραιής ομίχλης και χαμηλής νέφωσης, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν το πρωί μεταβλητοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ για να καταστούν μετά το μεσημέρι κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς και παροδικά τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη και τοπικά, το απόγευμα, λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 23 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 20 στα παράλια και γύρω στους 16 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά τοπικά αναμένεται να σχηματιστεί αραιή ομίχλη ή ομίχλη και χαμηλή νέφωση. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και τοπικά μεταβλητοί, ασθενείς, 2 με 3 Μποφόρ και η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη.Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 7 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 11 στα νότια και στα ανατολικά, γύρω στους 10 στα δυτικά και στα βόρεια και γύρω στους 6 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Την Κυριακή, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος, κυρίως από ψηλές νεφώσεις. Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή
Τη Δευτέρα, ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς συννεφιασμένος και αργότερα κυρίως συννεφιασμένος και μετά το μεσημέρι αναμένονται σε κάποιες περιοχές τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες και στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους χιόνι ή χιονόνερο. Αργά το βράδυ τα φαινόμενα αναμένεται να επεκταθούν ενώ θα πνέουν πολύ ισχυροί και τοπικά έως σφοδροί άνεμοι. Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.
Την Τρίτη, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος, με βροχές, τοπικές καταιγίδες, χιόνια στα ψηλότερα ορεινά καθώς και πολύ ισχυρούς ανέμους. Τα φαινόμενα ωστόσο αναμένονται κάπως να εξασθενήσουν από το απόγευμα και μετά. Αναμένεται πτώση στη θερμοκρασία για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές.