Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2019

Ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκης- Σποράδων από φέτος το καλοκαίρι


Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός ανακοίνωσε  την ακτοπλοϊκή σύνδεση Σποράδων - Θεσσαλονίκης. Το δρομολόγιο μάλιστα,  εντάσσεται  στις άγονες  γραμμές.

Για πρώτη φορά το δρομολόγιο εντάσσεται στις άγονες γραμμές, με φτηνό εισιτήριο

Κ. Αγοραστός: « Μια σημαντική εξέλιξη για την εύκολη, οικονομική μετακίνηση των κατοίκων των νησιών και την τουριστική ανάπτυξη»



Ευχαριστίες στον Υπουργό Ναυτιλίας Γ. Πλακιωτάκη και την Γ.Γ. Χρ. Καλογήρου

Την ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκης- Σποράδων, από φέτος το καλοκαίρι και την ένταξη του δρομολογίου στις άγονες γραμμές, με φτηνό εισιτήριο, ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Ευχαριστώ τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη και την Γ.Γ. του Υπουργείου Χριστιάνα Καλογήρου, που μετά τις συναντήσεις που είχαμε ανταποκρίθηκαν άμεσα στο αίτημα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και είχαμε αυτή τη θετική εξέλιξη που εγγυάται την εύκολη και οικονομική μετακίνηση των κατοίκων των νησιών μας και παράλληλα θέτει νέες προοπτικές για την τουριστική ανάπτυξη τους» υπογράμμισε ο κ. Αγοραστός. Όπως διευκρίνισε ο Περιφερειάρχης, ανάλογα με το αποτέλεσμα του διαγωνισμού, πρόκειται να ξεκινήσουν να εκτελούνται για πρώτη φορά από φέτος το καλοκαίρι:
- είτε 3 δρομολόγια καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, με συμβατικό πλοίο και επιδότηση 3,8 εκατ. ευρώ
-είτε 4 δρομολόγια με ταχύπλοο μόνο για τους καλοκαιρινούς μήνες, με επιδότηση 2 εκατ. ευρώ
Για πρώτη φορά οι Σποράδες μπαίνουν στα δρομολόγια της άγονης γραμμής και συνδέονται με τη Θεσσαλονίκη, γεγονός που ανοίγει μια νέα τουριστική αγορά για τους κατοίκους της Βόρειας Ελλάδας με σημαντικά οφέλη για την οικονομία των νησιών και όλης της Θεσσαλίας.



https://www.thessaly.gov.gr/main.aspx?catid=79&id=36270&fbclid=IwAR0th61oidXN2NRRB7wOhjPE2usm8G5vVQ97Ewi_P1jtvnyzVT7cWoIN5Nk#.XgnzeK4zbct