Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2019

Βροχές και καταιγίδες από αύριο στην Κύπρο


Ψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή, ενώ βαρομετρικό χαμηλό αναμένεται να επηρεάσει την περιοχή, από νωρίς το βράδυ της Δευτέρας.
 
Σήμερα, μετά την διάλυση της αραιής ομίχλης και χαμηλής νέφωσης, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως θαλάσσιοι, ασθενείς 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 21 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 20 στα παράλια και γύρω στους 16 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
 
Απόψε ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και τοπικά αναμένεται να σχηματιστεί αραιή ομίχλη και χαμηλή νέφωση. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, ασθενείς 3 μποφόρ, για να καταστούν σταδιακά κυρίως νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί, ασθενείς και τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, ενώ σταδιακά, στα δυτικά και βόρεια παράλια, θα καταστεί λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 6 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 10 στα παράλια και γύρω στους 5 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
 
Τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος και από το μεσημέρι και μετά αναμένονται μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδα. Το βράδυ αναμένονται τοπικές βροχές και καταιγίδες και χιόνια στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους.
 
Την Τρίτη ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες και χιόνια στα ψηλότερα ορεινά.
 
Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και αναμένονται μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδα. Στα ψηλότερα ορεινά ενδέχεται να σημειωθεί χιονόπτωση.
 
Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή τη Δευτέρα, την Τρίτη αναμένεται πτώση και την Τετάρτη μη αξιόλογη μεταβολή, για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές.