Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2019

Βροχές και καταιγίδες το Σαββατοκύριακο στην Κύπρο

Βαρομετρικό χαμηλό, με κέντρο στην Αλβανία, κινείται νοτιοανατολικά και θα επηρεάσει την Κύπρο, μέχρι και την Κυριακή.

Σήμερα ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος και αναμένονται βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, στις περισσότερες περιοχές. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους ενδέχεται να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ και παροδικά στα προσήνεμα μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά ταραγμένη και το απόγευμα τοπικά μέχρι κυματώδης. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 16 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 18 στα παράλια και γύρω στους 7 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Απόψε ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και αναμένονται μεμονωμένες βροχές και ενδεχόμενο μεμονωμένης καταιγίδας. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους ενδέχεται να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και στα προσήνεμα παράλια μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 9 βαθμούς στο εσωτερικό γύρω στους 14 στα παράλια και γύρω στους 3 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά θα σχηματιστεί παγετός.
Την Κυριακή ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος και αναμένονται, τοπικά, βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, ενώ από αργά το απόγευμα αναμένεται σταδιακή βελτίωση. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους ενδέχεται να πέσει χιόνι ή χιονόνερο.
Τη Δευτέρα και την Τρίτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή την Κυριακή, ενώ μέχρι την Τρίτη θα σημειώσει άνοδο, για να κυμανθεί πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.