Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2019

Θα χιονίσει τα Χριστούγεννα στα ορεινά της Κύπρου


Bαρομετρικό χαμηλό αναμένεται να επηρεάσει την περιοχή, από απόψε.


Σήμερα, διαστήματα με ηλιοφάνεια θα εναλλάσσονται με συννεφιά.
Νωρίς το πρωί θα υπάρχει τοπική αραιή ομίχλη ή ομίχλη και χαμηλή νέφωση, που σύντομα θα διαλυθούν, ενώ το απόγευμα αναμένονται μεμονωμένες βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν το πρωί νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί, αρχικά ασθενείς ως μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και σύντομα μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Το απόγευμα θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ και τοπικά μέχρι πολύ ισχυροί, 6 μποφόρ.


Η θάλασσα θα είναι το πρωί λίγο ταραγμένη και σταδιακά μέχρι ταραγμένη, ενώ το απόγευμα ταραγμένη και στα δυτικά και τοπικά στα βόρεια μέχρι κυματώδης. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 20 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και γύρω στους 13 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κατά διαστήματα, καθώς και χιόνια ή χιονόνερο στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους. Τις μεταμεσονύκτιες και πρώτες πρωινές ώρες, τα φαινόμενα αναμένεται να είναι πιο έντονα και εκτεταμένα.Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί, ισχυροί και στα παράλια καθώς και στα προσήνεμα ορεινά μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ.

Παροδικά τοπικά θα πνέουν μέχρι σφοδροί, 6 με 7 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη μέχρι κυματώδης και στα προσήνεμα παράλια μέχρι πολύ κυματώδης. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 12 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 14 στα παράλια και γύρω στους 4 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά θα σχηματιστεί παγετός.

Την Τρίτη ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και παροδικά συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κατά διαστήματα, καθώς και χιόνια στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους.

Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και παροδικά συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται μεμονωμένες βροχές ή καταιγίδα. Τοπικά, στα ψηλότερα ορεινά, αναμένεται να σημειωθεί χιονόπτωση.

Την Πέμπτη ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και παροδικά συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κατά διαστήματα, καθώς και χιόνια στα ψηλότερα ορεινά. Το βράδυ αναμένεται σταδιακή βελτίωση του καιρού.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση την Τρίτη και μη αξιόλογη μεταβολή την Τετάρτη, ενώ την Πέμπτη θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση, για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές.


https://www.sigmalive.com/news/local/603421/lefka-xristougenna-sta-oreina-vroxes-kai-entones-kataigides-apo-simera