Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2019

Ισχυρές καταιγίδες και σήμερα στην Κύπρο. Χιόνια στα ορεινά

Το βαροµετρικό χαµηλό, που επηρεάζει την περιοχή, υποχωρεί την Παρασκευή, ενώ χαµηλή πίεση αναµένεται από το Σάββατο. 
Σήµερα ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος και παροδικά συννεφιασµένος, µε τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες, κατά διαστήµατα. Σε ισχύ εξάλλου βρίσκεται μέχρι και το απόγευμα κίτρινη προειδοποίηση της Μετεωρολογικής για ισχυρές καταιγίδες. 

Στα ψηλότερα ορεινά αναµένεται να χιονίζει, κατά διαστήµατα.
Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, µέτριοι µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ, αλλά αρχικά, στο εσωτερικό και τα ανατολικά παράλια, ασθενείς ως µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγµένη στα ανατολικά, ταραγµένη µέχρι κυµατώδης, στα νότια και κυµατώδης στα υπόλοιπα παράλια. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 17 βαθµούς στο εσωτερικό, τα δυτικά και τα βόρεια παράλια, γύρω στους 18 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 4 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου θα υπάρχει τοπικά παγετός.
Απόψε ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος και παροδικά συννεφιασµένος, µε τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες, κατά διαστήµατα. Στα ψηλότερα ορεινά αναµένεται παροδική χιονόπτωση. Οι άνεµοι θα πνέουν δυτικοί ως βορειοδυτικοί και τοπικά βόρειοι, ασθενείς ως µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη, στα ανατολικά, αλλά στα υπόλοιπα παράλια θα είναι ταραγµένη και στα δυτικά µέχρι κυµατώδης.
Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 6 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 11 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 10 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στο µηδέν στα ψηλότερα ορεινά. Τοπικά στα ορεινά, θα σχηµατιστεί παγετός