Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019

Βροχές σήμερα στην Κύπρο. Άνοδο της θερμοκρασίας από αύριο

Η χαµηλή πίεση, που επηρεάζει την περιοχή, υποχωρεί σταδιακά και ψηλή πίεση θα επηρεάζει την περιοχή, από απόψε.
Σήµερα ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος και αναµένονται µεµονωµένες βροχές. Αρχικά πιθανό να παρατηρείται αραιή οµίχλη, σε περιοχές του εσωτερικού. Το µεσηµέρι και το απόγευµα αναµένεται και µεµονωµένη καταιγίδα.

Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους πιθανό να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεµοι θα πνέουν αρχικά κυρίως νοτιοανατολικοί, ασθενείς ως µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ, στο εσωτερικό, αλλά µέτριοι, 4 µποφόρ, στα παράλια. Το απόγευµα θα καταστούν βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, της ίδιας έντασης.
Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη, ενώ στα δυτικά και τοπικά στα βόρεια ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 17 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 20 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 19 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 7 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά. Απόψε αρχικά πιθανό να σηµειωθούν µεµονωµένες βροχές, κυρίως στα ανατολικά, αλλά σύντοµα ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος. Οι άνεµοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και στα βόρεια νότιοι, ασθενείς, 3 µποφόρ.
Η θάλασσα θα είναι αρχικά λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη, για να καταστεί σταδιακά λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 8 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 10 στα παράλια και γύρω στους 3 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά. Τοπικά στα ορεινά θα σχηµατιστεί παγετός. Τη ∆ευτέρα, την Τρίτη και την Τετάρτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος.
Η θερµοκρασία θα σηµειώσει άνοδο τη Δευτέρα, για να κυµανθεί πιο πάνω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές. Την Τρίτη θα σηµειώσει µικρή περαιτέρω άνοδο, για να παραµείνει στα ίδια, ψηλά για την εποχή επίπεδα, την Τετάρτη.